tirsdag den 22. februar 2011

American Dad

Klaus & Roger
Denne vinter har Simon og jeg pløjet os igennem de fem første sæsoner af American Dad. Det er ikke så slemt som det lyder, for afsnittene varer kun omkring tyve minutter hver. Jeg har tidligere været ret glad for The Simpsons, men jeg tror jeg har været udsat for en vis overeksponering af de tidlige afsnit fra TV3+, for jeg synes sjældent, at det er RIGTIG godt. De nyere (og derfor mere aktuelle) afsnit er dog ret sjove.

Men American Dad er bare KLASSER sjovere! Det omhandler en "helt almindelig amerikansk familie" (+ en alien og en talende fisk) og de fuldstændigt absurde situationer, de ofte befinder sig i. Det er til tider voldsomt provokerende, syret og grænseoverskridende, og det er altid sjovt. Serien er produceret af nogle af de samme mennesker, der har lavet Family Guy, og selvom der er visse lighedspunkter, kan det SLET ikke sammenlignes. Family Guy gør i høj grad brug af dumme one-liners og utroligt irriterende personer, og selvom visse karakterer i American Dad's persongalleri til tider er voldsomt usympatiske (især Stan og Roger), kan man ikke lade være med at holde af dem. Kun sønnen Steve er på grænsen til at være for meget, og jeg synes klart, at han er den svageste karakter i serien. 

Stjernen over dem alle er HELT klart Roger the Alien. Han er rablende vanvittig og 1600 år gammel. Han bor på familiens loft, som han har fyldt med både sin egen bar og en kæmpestor garderobe, eftersom han i hvert afsnit påtager sig nye personaer og klæder sig ud derefter. Især er han glad for at spille psykolog, white trash og børn, og det er lige sjovt hver gang. Hans ven Klaus er egentlig en vesttysk olympisk skihopper, men CIA har plantet hans hjerne i en fiskekrop, hvilket han ikke er helt tilfreds med, da det gør det lidt svært at score damer. 
Okay, jeg rabler løs i ren begejstring. Jeg vil bare give anbefalingen videre. Hermed gjort. :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar