torsdag den 29. marts 2012

movies on my mind #3

Sauna, 2008
Little Children, 2006
The Sweet Hereafter, 1997
Jeg har de sidste par måneder ikke fået set helt så mange film som jeg plejer; dette sjette semester har været det hårdeste overhovedet, og så er min kæreste endelig blevet lige så hooked på tv-serier som jeg er - for tiden virker det mere magtpåliggende at følge udviklingen i Fringe end at supplere min allerede alt for store filmsamling. Et par stykker er dog klikket hjem fra play.com - og jeg har for det meste været heldig med dem, jeg har set. Sauna er en finsk horrorfilm (ja, det findes faktisk!) hvor handlingen foregår i 1595 på grænsen mellem Finland og Rusland. Alt er sumpet, øde og tåget - og enormt stemningsfuldt og uhyggeligt. Little Children er noget helt andet; en amerikansk dramafilm med to af mine favoritter i hovedrollen; Kate Winslet og Patrick Wilson. Jeg er virkelig begejstret for Kate Winslet - hun er efter min mening en af de allerbedste skuespillerinder i nyere tid, og hun spiller også forrygende i denne film. Endelig har jeg set The Sweet Hereafter, som min underviser i fiktionsteori- og analyse har udråbt til et mesterværk. Den ER også virkelig fint fortalt.

2 kommentarer:

  1. Jeg er også ret vild med Kate Winslet! Men nok mest fra Eternal Sunshine (...) som jeg også er vild med, så det smitter nok af. Har dog ikke fået set de nyeste film hun er med i.

    SvarSlet
  2. Ja, Eternal Sunshine er altså helt enestående. Du kan roligt se nogle nyere også - The Reader og Revolutionary Road er virkelig et par gode film (og sjovt at se Leo og hende sammen igen i sidstnævnte...)

    SvarSlet