lørdag den 5. maj 2012

movies on my mind #4

House of Voices/Saint Ange, 2004
Hvidsten Gruppen, 2012
The Towering Inferno, 1974
For snart længe siden i starten af april så jeg sammen med min familie tre meget forskellige film. Først så vi House of Voices, som jeg senere har fundet ud af er en tidlig film instrueret af Pascal Laugier, der også har lavet en af mine franske favoritter Martyrs. House of Voices var en noget rodet og forvirrende omgang, der dog stadig var spændende nok til at holde vores interesse. Historien udspillede sig på et gammelt forladt børnehjem, hvilket jo er et plus i sig selv, og der var da også et par gode gys mod slutningen af filmen. 

Et par dage efter var hele familien i biografen i Randers og se Hvidsten Gruppen, der var meget bedre end jeg havde frygtet. Jeg har generelt haft det lidt svært med danske film - men samtidig er det ofte dem, der rører mig mest. Har tudet til både Nordkraft, Submarino, Efter Brylluppet og adskillelige andre, fordi det altså bare er lidt tættere på, når der bliver snakket dansk. Hvidsten Gruppen var ingen undtagelse. Der gik ikke lang tid, før det sved lidt i øjnene, og de sidste tre kvarter havde jeg en stille, langsom strøm af tårer ned af mine kinder. Jeg var langt fra alene, jeg tror hele biografen græd en lille smule. Det er dog samtidig mit største kritikpunkt af filmen - for helt ærligt, det er jo totalt følelsesporno. Det er decideret umuligt ikke at blive berørt, når den ene scene er mere forfærdelig og hjerteskærende end den næste, og der bliver måske svælget en anelse i sorgen. Men det er bestemt en god film. Virkelig. Jeg elsker Anne Grethe Bjarup-Riis, og hun har altså gjort det godt med denne film. Bonusinfo: Hvidsten ligger ret tæt på min hjemby. Kørte igennem den og forbi mindelunden hver morgen og hver eftermiddag i bussen på vej til gymnasiet i Randers. 

Samme aften så jeg den sidste halvanden time af helaftensfilmen The Towering Inferno, der har den fantastiske danske titel Det Tårnhøje Helvede. Jeg var ret godt underholdt - en bunke festklædte, kendte halvfjerdser-skuespillere fanget højt oppe i en skyskraber on fire er et ret godt udgangspunkt for en film.   

2 kommentarer:

  1. Alle 3 mere eller mindre fantastiske film ;)

    SvarSlet
  2. Ja, sådan kan man sige det! :)

    SvarSlet