mandag den 30. juli 2012

Stephen King - The Wind Through The Keyhole

Den nyeste Stephen King, The Wind Through The Keyhole, er en historie i en historie i en historie. Rammehistorien har mine gamle venner fra Dark Tower-serien i hovedrollerne, og det er et virkelig dejligt gensyn. Handlingen foregår mellem bog nummer tre og fire i serien, og her sker ikke noget banebrydende eller afslørende for dem, der ikke har læst serien endnu. Roland og slænget må søge ly for en storm, og de fordriver tiden ved at lytte til Rolands beretninger om sidst, han måtte søge ly for en storm- en såkaldt Starkblast - hvor han fortalte en ung knægt en historie - der er bogens længste. Lidt forvirrende, og måske en anelse unødvendigt, men intertekstuelle referencer er altid et hit i min bog, så det er jeg villig til at lade passere.

Desværre er historien bare ikke ret god. Bevares, man får hurtigt sympati for den unge Tim, der bor alene med sin mor i en lille by i skovkanten, for The Covenant Man kommer hvert år og kræver urimeligt høje skatter af de stakkels fattige mennesker. Her er også drager, mystiske væsener og magi, men det er ikke rigtigt nok. Der er godt nok 323 sider i min hardback-udgave, men der står ikke ret meget på hver side, og med tanke på Kings forkærlighed for lange romaner er det underligt, at han ikke har ladet historien udfolde sig lidt mere.

I morgen tidlig går turen til Krakow - og på torsdag videre til Katowice og OFF Festival. Ha' det godt så længe!      

4 kommentarer:

 1. Det er altid så hyggeligt at læse om, når du har fået fingrene i en ny Stephen King - særligt fordi (og jeg betvivler ikke, at dette må betragtes som en fejl i min opdragelse) aldrig rigtig har læst Stephen King, på trods af min ellers ok store læselyst (:

  - ANne

  SvarSlet
 2. Ih, tak, den kommentar blev jeg virkelig glad for! Stephen King er mit Royal Copenhagen-stel. :)

  SvarSlet
 3. Ja, så må han siges at være højtskattet (; Det er så dejligt at
  have en samling af det, man allerbedst kan lide, og glæde sig til at se, hvad det næste nye bliver.

  - Anne

  SvarSlet
 4. Jeg er så glad for den følelse, at jeg samler på lidt for mange fjollede ting. :)

  SvarSlet