søndag den 5. oktober 2014

but the ocean made me feel stupid

Lørdag aften blev det lidt sent, så søndag sov vi længe og spiste god morgenmad på hotellets tilhørende café, og derefter gik vi atter ud i regnen - men denne gang langt bedre forberedte på tøjfronten og med en mere... konstruktiv mental indstilling. Ved Galata-tårnet tog vi elevatoren op (ret offensivt at installere en elevator i en bygning, der er femtenhundrede år gammel) og nød den imponerende udsigt over byen, mens blæsten og regnen var ved at sende os ud over kanten på det gamle tårn.  
Bagefter sejlede vi lige en tur til Asien. Jeg bliver sært tilfreds af at krydse landegrænser (på vejen mellemlandede vi faktisk i Serbien, men det tæller ikke, når man ikke forlader lufthavnen), så muligheden for at krydse en kontinentgrænse kunne vi ikke lade passere. Kun farven på vandet afslørede at vi sejlede på Middelhavet og ikke i Øresund, for vejret var stadig ret vådt og blæsende. På den anden side af Bosphorus-strædet spiste vi frokost og baklava - som jeg ikke troede jeg kunne lide, men nu elsker - og så sejlede vi tilbage igen.  
Spot en kat!
Tilbage i Europa var det endelig holdt op med at regne, og vi gik en tur nede ved fiskemarkederne og den lille havn ved Galata-broen. Her blev der solgt fiskesandwiches til glæde for både lokale, turister, katte og måger, og det var et rigtig hyggeligt område med fine detaljer overalt. Jeg var lidt for mæt til at have lyst til fisk, men den tilberedte mad både duftede godt og så lækker ud, så jeg forstår godt tiltrækningen. Eftermiddagen sluttede med shopping på Istiklal-gaden og blev om aftenen til en vandpibe på en café med mere livemusik i baggrunden. Dejlig søndag! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar