tirsdag den 20. januar 2015

your name disintegrating from my lips

Musikåret 2015 er startet fremragende ud for mit vedkommende med superlækre udgivelser fra både Marilyn Manson, Panda Bear, Decemberists og Belle & Sebastian - de to sidstnævnte kommer vist på min ønskeseddel i stedet for i indkøbskurven, da jeg ikke kan forsvare at bruge mere af månedens budget på flotte plader. Marilyn Manson er på banen med 'The Pale Emperor', der hurtigt fik status som en af de smukkeste vinyler i min samling med sit betagende, gennemførte artwork - jeg er især vild med de tre tryk, der er lagt ved, og som Jimmy stolt fremviser. Jeg pligtkøber altid mandens plader, men de sidste to-tre udgivelser har været noget ujævnt venstrehåndsarbejde med kun små lyspunkter, og jeg havde egentlig heller ikke forventet andet af 'The Pale Emperor' - men med så lave forventninger, er det heldigvis også nemt at blive positivt overrasket. Vi er stadig meget langt fra mesterværket 'Antichrist Superstar', men mindre kan også gøre det, og jeg faktisk blevet ret vild med hele pladen. Nummeret 'Warship My Wreck' er min klare kuldegysfremkaldende favorit, og singlerne er også stærke, selvom hele tekstuniverset stadig halter noget efter hans storhedstid. Det samlede indtryk har efterladt mig som en 16-årig goth-pige, og jeg har ikke hørt andet end Marilyn Manson, siden jeg fik fingrene i vinylen for nogle dage siden.   
Ventetiden mod den nye Manson-plade blev dog fordrevet på allerbedste vis med den nyeste udgivelse fra Noah Lennox aka. Panda Bear - en af hovedkræfterne bag Animal Collective, og et af mine største crushes i mange, mange år. (Nu er jeg på team Avey Tare). Forgængeren 'Tomboy' var ret minimalistisk (og lidt kedelig), og jeg er glad for at høre en noget varmere lyd på 'Panda Bear meets The Grim Reaper', der emmer af samme legesyghed som de tidligere udgivelser. Den når ikke helt niveauet fra 'Person Pitch', men især singlerne er fremragende. Jeg er ikke helt overbevist om artworket - det gjorde det også nemmere at sige nej tak til en deluxe-pakke, der indeholdt en t-shirt i samme mønster - for selvom jeg normalt er glad for farver, har det måske taget lidt overhånd på pladecoveret. Tegningerne indeni er meget flottere. I forbindelse med udgivelsen har pitchfork i øvrigt lavet en fænomenalt flot feature om Noah Lennox, som kan læses lige her

2 kommentarer:

  1. Er også ret begejstret for "The Pale Emporer".
    Faldt i dag over noget andet skønt musik, du kender dem sikkert godt, men hvis ikke, så prøv at se og høre denne: https://m.youtube.com/watch?v=i-BznQE6B8U med Vampire Weekend, uh, det er god musik.

    SvarSlet
  2. Tusind tak for tippet, Mie! Jeg kender mest Vampire Weekend af navn, men må lige tjekke dit link ved lejlighed. :)

    SvarSlet