tirsdag den 30. juni 2015

let me take a little more off your mind

Community var egentlig borte, død og begravet efter en femte sæson, der var begyndt at køre lidt i tomgang, men serien er genopstået på Yahoo med den oprindelige showskaber Dan Harmond ved roret. Det giver serien et tiltrængt frisk pust, for det gik hastigt ned ad bakke efter han forlod serien efter de første par sæsoner - som jeg i øvrigt var meget begejstret for - der er bare kommet så meget godt comedy siden, at Community ikke længere kan indtage en topplacering på min liste. Sjette sæson fortsætter ellers i samme, velkendte spor som de succesfulde første sæsoner - studiegruppen er med undtagelse af Shirley og Troy stadig samlet på Greendale Community College, enten som lærere eller evighedsstuderende, og dynamikken er også som vi kender den. Det er hen af vejen lidt ujævnt, men de gode afsnit er virkelig gode. Afsnittet dedikeret til en teateropførelse af Karate Kid var noget af det sjoveste, jeg har set i år - men jeg elsker også Karate Kid og har set den hundrede gange, hvilket nok også gjorde det ekstra sjovt. Her brillierede Ken Jeong som Ben Chang - hans rolle er sammen med Dean Pelton ellers den mest hit-and-miss-agtige. 

Min yndlingskarakter Abed er om muligt blevet endnu mere virkelighedsfjern og meta-snakkende end tidligere. Han stiller lynhurtigt de åbenlyse spørgsmål - hvor får gruppen deres penge fra, hvor er den pige, han datede i sidste sæson, og hvorfor kommer de aldrig videre med deres liv? Sammen med de konstante referencer til popkulturen (Jeff er f.eks. overbevist om, at Chris Pratt har 'digitally added muscles' i Guardians of the Galaxy, for han var meget mere chubby i Parks & Recreation) er metalaget helt klart en af seriens største forcer, og det fungerer ekstra godt i sjette sæson, der slutter med et afsnit, hvor hver karakter får lov at pitche deres version af en sæson syv, der måske/måske ikke bliver til noget, og Abed siger om sin egen version, at den nok er 'too conceptual to be funny'. Jeg kan godt klare en syvende sæson, men så skal citronen nok heller ikke presses yderligere. 
Modern Family har nu seks sæsoner og hele 144 afsnit bag sig, og selvom den ikke er den bedste eller sjoveste komedieserie derude, har den det helt særlige element, at vi ser familiernes børn vokse op og udvikle sig til nogle smukke, sjove og begavede (nogen i den mere alternative ende) unge mennesker. Det gør den næsten altid værd at følge, også gennem denne lange, sjette sæson. Børnene kommer også til at bære den kommende syvende sæson, for ud over deres naturlige udvikling og medfølgende nye udfordringer, er der ikke så meget nyt under solen hos de tre familier. 
I den noget mere seriøse ende har jeg fået set fjerde sæson af Girls, der nu også havde sine sjove øjeblikke - også flere i den pinlige kategori. Serien er allerede blevet fornyet med en femte sæson, men det sidste afsnit af fjerde kunne sagtens have sluttet serien, da alle fire piger for en gangs skyld ser ud til at have bare en lille smule styr på deres liv. En del tidligere Lena Dunham-og-Girls-elskere er forlængst blevet trætte af serien, men jeg synes stadig, at den er forfriskende og rigtig god. Alle pigerne er stadig ret irriterende, men det er piger altså også i virkeligheden, og serien rammer de her enerverende karaktertræk fuldstændig spot-on. Jeg havde godt nok ikke regnet med, at Shoshanna skulle ende med at være min yndlingskarakter, men hun er simpelthen så sød, og Lena Dunhams egen karakter Hannah er også vokset endnu mere på mig i denne sæson, hvor hun måtte igennem urimeligt mange prøvelser.

De mindre karakterer som Ray og Adam holder også serien oppe, og et af de bedste øjeblikke var Rays vrede rant mod Marnies kæreste Desi, som han sammenlignede med Imagine Dragons: 'Don't ever think that you get on stage anywhere where the vast majority of the crowd doesn't think, 'douche!' You know how you feel when you watch Imagine Dragons play? Well that's how we feel about you.' Det er virkelig sjovt, også selvom den første plade med Imagine Dragons stadig er en af mine guilty pleasures. Jeg synes stadig Girls er rigtig godt, og jeg ser frem til femte sæson, der bliver sendt engang til næste år. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar