torsdag den 27. august 2015

and agree on the same wares

Irlands østkyst nåede vi aldrig at besøge - det er trods alt begrænset, hvor meget man kan nå på otte dage - men på vej mod Dublin tilbragte vi en eftermiddag i den enormt hyggelige by Cork, der ellers først gjorde sig bemærket ved sin ekstreme mangel på parkeringspladser - jeg tror vi kørte rundt i næsten en time, før vi gav op og parkerede et par kilometer væk fra centrum. Vi fandt 'The English Market' - et fint, indendørs marked fyldt med frugt, grønt, fisk, kød og kager, og vi ærgrede os lidt over at have spise en uinspirerende bagel til frokost lige inden. 
Efter Cork kørte vi mod Cahir, hvor vi overnattede på et hotel, der mest af alt mindede om Fawlty Towers. Den kække bartender, der serverede øl til langt ud på natten, var også i hopla som tjener til morgenmaden næste morgen - og han var såmænd også receptionist, da vi skulle tjekke ud. Den lille by var i det hele taget lidt bizar - på den italienske restaurant drak vi medbragt vin fra Spar; den lokale bedemand var også pubejer, og taxachaufføren hentede os vist i sin egen bil, der var fyldt med hundehår, cigaretrøg og hans kone. Til gengæld var det også i Cahir at vi oplevede en pub lukke døren, slukke lyset udenfor og trække mørklægningsgardiner for vinduerne, mens de fortsatte serveringen indenfor, og det var ret sejt. 
Dagen efter rundede vi lige Cahir Castle inden vi kørte mod Dublin. Det er bare et af mange, mange, mange(!) slotte og borge, der ligger rundt omkring i Irland - jeg har aldrig set noget lignende, og jeg har ellers været meget i Tyskland, hehe. Slottet i Cahir var ikke det største, men det havde alle de nice ting, der hører til et rigtigt slot - blandt andet en voldgrav og en ubehagelig fangekælder. På ikke særlig diskret vis hægtede vi os til sidst på en guidet tour (med tre deltagere) og fik lidt humoristisk historie, og Cahir Castle var en god lille formiddagsaktivitet på en solskinsdag med tømmermænd.  

2 kommentarer: