lørdag den 12. september 2015

a melody to keep me from worrying

Som musikelsker og koncertgænger er efteråret klart den bedste tid (det skal vel også have et eller andet at byde på), for udover sommerens festivaler, er det her, de fleste kunstnere er på tour. Dette efterår er ingen undtagelse, og jeg har allerede sikret mig billetter til en god håndfuld koncerter.  
Den første i rækken bliver Sufjan Stevens på mandag i Falconer Salen, og det er nok også den, jeg glæder mig mest til. Han spiller hele sin nyeste plade 'Carrie & Lowell' der handler meget om hans barndom og hans mor, der døde af kræft i 2012 (det kender jeg godt). Sangen ovenfor er et af de allersmukkeste numre, Sufjan nogensinde har lavet, og det siger ikke så lidt. Jeg har set Sufjan Stevens to gange tidligere, men det er ved at være længe siden, og jeg glæder mig til gensynet. Næste weekend byder på årets Festival of Endless Gratitude, hvor jeg nok skal få set en bunke nyt, spændende musik, men jeg kender ikke nogle af navnene på forhånd. 
Den 12. oktober gælder det HEALTH, som jeg så en fremragende koncert med på årets Primavera Festival i maj. I august udkom deres nye plade 'Death Magic', og jeg er virkelig vild med den, selvom de er gået i en ekstremt poppet retning i forhold til deres tidligere noise-lyd. Her er den helt vanvittige video til 'Stonefist', der også er et af pladens bedste numre.
I oktober skal min kæreste også spille et par koncerter med sit band 'The Big Dust', og det bliver første gang, at jeg oplever dem live. (De har altså også kun spillet én koncert. I Århus.)
Til november får jeg travlt; især i starten af måneden. Jeg overvejer at tage til Godspeed You! Black Emperor i Den Grå Hal d. 3. november, men ellers er første koncert på programmet Lower Dens på Loppen d. 4. For mange år siden lyttede jeg en del til Jana Hunter, men det var fuldstændig gået min næse forbi, at Hunter nu har et band, der hedder Lower Dens, så det må jeg naturligvis opleve. Nummeret 'Brains' er fra den forrige plade, men den nyeste plade er også rigtig fin. Mercury Rev spiller i Koncerthuset dagen efter, men det er simpelthen for dyrt. 
Allerede to dage efter d. 6 vender jeg tilbage til Loppen og Chelsea Wolfe. Min kæreste og mine venner har lyttet til hende længe, men jeg er først for alvor blevet glad for hende og hendes 'drone-metal-art-folk' det sidste halve års tid. Nu er jeg til gengæld vild med hende! Her er 'Carrion Flowers' fra den nyeste plade. 
D. 19. november gælder det en lidt spøjs dobbeltkoncert i VEGA- Bradford Cox aka. Atlas Sound varmer op for sit andet band Deerhunter, og for mig er det mere end en ekstra bonus, da jeg faktisk bedst kan lide Atlas Sound. Men Deerhunter har lige udgivet en fantastisk ny single, 'Snakeskin', og jeg glæder mig virkelig til både koncerten og den nye plade. 

Hvis overskuddet er der i min travleste arbejdsmåned, skal jeg også se Ducktails på Loppen d. 10. december. Det bliver et spændende musikefterår - og hvis jeg pludselig får mere tid og flere penge, er der også interessante koncerter med blandt andre Low, The Dø, Death Cab For Cutie, Chastity Belt og Destroyer, som jeg kan tage til. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar