søndag den 25. oktober 2015

just waiting for the sun to set

I et tidligere indlæg sagde jeg, at de mange koncerter var noget af det eneste gode, efteråret har at byde på. Det er dog ikke helt rigtigt, for sammen med de mørke aftener kommer også alle de gode tv-serier - lige nu er det næsten uoverskueligt på den gode måde med nye afsnit af The Walking Dead, American Horror Story, Fargo, The Leftovers, South Park, The Last Man On Earth og Modern Family hver uge. Sommersæsonen har været noget mindre overvældende, men her har jeg set både en helt fantastisk serie og en frygtelig dårlig serie blive cancelled efter deres tredje sæson - samt en jævn anden sæson af True Detective.

For at starte med det bedste - der virkelig er noget af det allerbedste - endte Bryan Fullers Hannibal med manér. Jeg er ked af, at holdet bag ikke fik lov til at fuldføre deres vision, for en fjerde sæson bygget på begivenhederne i 'Silence of the Lambs' lyder virkelig interessant, men de fik heldigvis sluttet serien uden (alt for mange) ubesvarede spørgsmål. Hannibal er noget af det flotteste tv, jeg nogensinde har set. Det balancerer hele tiden på kanten af at være prætentiøst, men jeg synes det virkeligt gode skuespil fra især Mads Mikkelsen trækker solidt i den rigtige retning, og serien fremstår helstøbt og stilsikker. 

Sæson tre havde Richard Armitrage (også kendt som dværgen Thorin i Hobbitten-sagaen) i rollen som den dybt forstyrrede Francis Dolarhyde - The Red Dragon. Jeg er ret glad for både bog og film, hvor titelrollen spilles af Ralph Fiennes, men seriens take på historien var helt eminent. Mindre spoilere følger. Hannibal i fængsel fungerede, og Wills nye rolle som familiefar var også rørende og overbevisende, mens sideplottet med Alana var mere overflødigt. Det var et værdigt farvel til en af mine favoritter, som jeg tidligere har skrevet om her.
Langt, langt nede af listen af gode tv-serier finder vi Under The Dome, der heldigvis endelig blev taget af skærmen efter en absurd dårlig og usammenhængende tredje sæson. Det var så slemt, at det var umuligt at kigge væk, for det havde alligevel en sær underholdningsværdi. Især når man efterfølgende læste de virkeligt sjove recaps på tv.com af anmelder Tim Surette, der sabler det ned med sjove billeder og gifs. I kommer aldrig til at se det, for ingen mennesker bør spilde deres tid på det skidt, men jeg kan virkelig anbefale Surettes reviews, der er hundrede gange bedre end serien selv. For tredje sæson stikker HELT af med alieninvasion og nye superskurke; deriblandt Christine, der nok er tv-historiens mest irriterende karakter, der med sin plastikopererede ulækkerhed forsøger at være sexet. Tredje sæson havde slettet alle spor af Stephen King, og jeg orker faktisk ikke at skrive mere om dette trainwreck, som jeg nu gudskelov kan lægge bag mig. 
Sidst, men ikke mindst har jeg set den ret udskældte anden sæson af True Detective, og jeg forstår ikke helt den store kritik. Bevares, den når ikke første sæsons meget høje niveau, og måske er jeg blændet af at se Taylor Kitch (der altid vil være Tim Riggins fra Friday Night Lights i mit hoved og hjerte) i rollen som plaget eks-soldat, men jeg var bestemt godt underholdt. Historien manglede første sæsons mystik, og der var helt ærligt lidt for mange ligegyldige karakterer i de hæsblæsende otte afsnit, men hovedpersonerne gjorde det bedre end forventet. Sidste år blev jeg helt omvendt i mit forhold til Matthew McConaughey, og selvom det samme ikke helt er sket med Colin Farrell og Vince Vaughn, var især førstnævnte ret overbevisende. Og Rachel McAdams og Taylor Kitch var pæne, seje og plagede, så det var lige som det skulle være. 


2 kommentarer:

  1. Er den nye sæson af American Horror Story startet?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, der er kommet fire afsnit - og der er knald på! Lady Gaga er virkelig sej, men man ser ikke helt nok til Evan Peters, og jeg savner Jessica Lange. Men det er stadig virkelig godt. :)

      Slet