søndag den 10. juni 2018

impressions of the unmade bed


Jeg holder lige en lille pause i fortællingen om mit Boston-eventyr, for tiden har sjovt nok ikke stået stille siden jeg kom hjem, og jeg har gode minder at dele. Arbejdet har mildest talt været en udfordring, desværre, og i sidste uge fik jeg fjernet en visdomstand - men nu ser det ud til at lysne lidt igen. Gode venindeaftaler og et hav af badeture (tøhø) har holdt mig oppe, og i sidste weekend havde jeg et loooong overdue besøg i Jylland, hvor min hurtigtvoksende niece grundet sin nuttethed fik det mest af opmærksomheden, og hvor jeg blev vækket på den allerbedste måde. Hvis I skulle komme på de kanter, kommer hermed en langtfra fyldestgørende guide til ting, man kan opleve i Mariager. Man kan: 
 - Besøge Rosenhaven ved Munkholm-anlægget. Her blomstrer 400 meget forskellige rosensorter side om side og sørger for, at Mariager kan leve op til sit tilnavn 'Rosernes By'. Jeg foretrækker at have en hund med, gerne en snart 9-årig husky/gårdhundeblanding, da jeg godt kan finde blomsterkigning en anelse trivielt i længden. 
 - Lade sig portrættere som enten den ikoniske Pony-Anders, en af hans ponyer eller Rosendronningen. Min søster og jeg var ret begejstrede, da vi opdagede denne fantastiske mulighed foran blomsterhandleren, og selvom jeg ikke vil kritisere kunstværket alt for meget - for jeg synes det er et meget sympatisk projekt - ser det altså liiiiidt ud som om Pony-Anders sidder på et toilet. 
 - Gå en tur i Munkholm-anlægget, hvor der er rig mulighed for at fotografere sin hund i Løvernes Konge/Silver Fang-style. Hunden er muligvis tæt på umulig at indfange efter sessionen, da den kan være blevet lettere overgearet.
 - Spise en is fra Torvet i Mariager, der godt nok ikke er helt som i gamle dage, men close enough for comfort. Køb en gammeldags vaffel, så du også får udfordringen med at få spist isen inden den smelter i solen, imens du balancerer med både hund og barnevogn. Tag et billede af dig selv i et af de charmerende spejle, imens du slikker is af din arm. 
 - Hoppe en tur i havnen og svømme en aftentur i Mariager Fjord. Det er det eneste rigtige at gøre efter en varm dag - men tjek lige, at fjorden ikke er død af iltsvind; den er vist godt på vej, og sidst det skete, var det ikke lækkert. 
Det meste af tiden brugte jeg dog på at glo på min niece. Jeg kunne selvfølgelig ikke dy mig for at købe gaver med hjem fra Boston, så Vibchen og jeg har fået veninde-t-shirts, som hun med lidt god vilje kan passe om et par år. Jeg gik også lidt amok i verdens fineste butik; Anime Zakka i Boston, hvor jeg tydeligvis især faldt for katten Jiji fra Kiki's Delivery Service. Jeg har i det hele taget brugt ret mange penge på gaver og ting denne gang - det plejer jeg egentlig ikke, når jeg er på ferie, men her var der så mange ting, der tiltalte mig. Totally worth it. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar