onsdag den 21. november 2018

it freaks you up like ghouls from the dead

Min studietur var mildest talt ikke så faglig ... Det kom jeg dog over, og i stedet nød jeg, at vi havde to fridage i Amsterdam. Nogle af de allerførste indlæg jeg skrev herinde, var faktisk om en tur til Amsterdam med en veninde i august 2010 - men de er forlængst blevet slettet, og de eneste indlæg jeg har gemt fra kæresteturen to år senere, er åbenbart fra vores hotel. (Det var nu også lækkert). Jeg prøver vist bare at sige, at jeg heldigvis HAR været i Amsterdam før, så jeg kunne tage den helt med ro - og desuden fungere som tourguide for min lille gruppe. Vi fik presset en kanalrundfart, byvandring og pandekager ind i programmet, og vi var også et smut i Red Light District, hvor vi besøgte 'Red Light Secrets' - noget så specifikt som et museum for prostitution. Jeg blev faktisk ret positivt overrasket over udstillingen, der var rigtig fedt bygget op, og som behandlede et meget komplekst emne med både humor og seriøsitet fra alle vinkler. 
Vi mødte de fleste andre fra klassen i Red Light District på rundfart mellem forskellige coffeeshops, og jeg ville helt ærligt gerne have været med dem inde og ryge en pind, men jeg kan ryge herhjemme - i modsætning til at besøge en husbåd fyldt med katte, der kun findes i Amsterdam. Det var en god beslutning, for nogle af mine unge klassekammerater kunne ikke nøjes med at ryge, så efter indtagelse af lidt for meget spændende kage, blev der ringet efter både vores lærer og en læge, da paranoiaen bredte sig blandt et par i flokken. Det er SÅ SJOVT! Man skulle nok have været der, men jeg kan slet ikke komme mig over, at vores lærer skulle inddrages i voksne menneskers lidt for overmodige tilgang til Amsterdams fristelser. Alt endte godt, selvfølgelig - de skulle bare lige have en pizza og en lur. 
Imens var vi andre som sagt på kattebåden. Det var verdens bedste besøg! De Poezenboot er et katteshelter, hvorfra man kan adoptere herreløse katte - eller bare få sig en snak med de faste beboere, der tydeligvis slapper helt af i selskab med begejstrede turister, der også kun har adgang et par timer hver dag. Det er gratis at kigge ind, men donationer er velkomne - og de har adskillige kattesouvenirs i den lille butik, som jeg selvfølgelig støttede alt for generøst. 
Fredag aften skulle vi flyve hjem, og vores ellers meget tolerante lærer holdt os forståeligt nok i lidt kortere snor om dagen. Vi fulgtes til Amsterdam (med én taxa, der skulle køre tyve mennesker frem og tilbage fra stationen, og så med et overfyldt tog - men jeg kunne grine af det!) og gik sammen på udstillingen Body Worlds, der er en samling af donerede, ægte menneskekroppe og organer, og en fuldstændig vild oplevelse. Der er lige åbnet en udstilling på Experimentariet, hvor jeg også så Body Worlds sidst det var i Danmark i 2011, men denne gang i Amsterdam var meget mere overvældende for mig - måske fordi jeg har lært rigtig meget om biologi og anatomi i mellemtiden. Jeg ville gerne vise billeder, men det er vist ikke så god stil - men jeg vil bestemt anbefale alle at tjekke det ud. Min lille gruppe brugte flere timer hos de døde kroppe, og derfor nåede jeg bagefter ikke meget andet end en hurtig smuttur i min yndlingsboghandel; American Book Center
Det var altså endnu et godt besøg i Amsterdam, selvom det var alt for kort. Jeg synes, at vi fik det bedste ud af timerne, og selvom det heller ikke er nemt at gå rundt fem mennesker sammen, var det en meget taknemmelig flok, der satte pris på at jeg viste dem hvad Amsterdam også er. Vi havde nogle gode snakke over pandekager og varm chokolade, og vi var lige ved at sætte os udenfor til frokost, fordi vejret var så dejligt, og vi følte os tusind år gamle. Jeg har fået ladet mine soldepoter helt op, og selv efter en forfærdelig morgen, hvor jeg ventede i over en time på aflyste tog blandt en milliard mennesker på Hovedbanegården, har jeg stadig overskud tilbage. Hurra! 

4 kommentarer:

 1. Hahaha, jeg kan godt lide, at du har prioriteterne i orden :-D Jeg ELSKER Amsterdam, jeg tror faktisk det er min yndlingsby <3 Jeg er dog lidt skeptisk over, at I ikke hver indtog et kg ost... :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker virkelig også Amsterdam. Det er klart en af mine yndlingsbyer - især efter Barcelona er blevet helt overcrowded. (OK, det lyder som om jeg rejser totalt meget, men lige præcis Barcelona og Amsterdam har jeg besøgt nogle gange). Der var ost på min pandekage (but of course), men derudover indtog vi rigtigt nok alt, ALT for lidt ost.

   Slet
 2. Hahah der er den lille gule mand!

  SvarSlet