torsdag den 20. januar 2011

Nanna og The Knife

I går aftes besøgte jeg Nanna på Nørrebro, og det var bare så tiltrængt. Jeg har slet ikke haft tid til at se mine veninder i denne helvedes eksamensperiode, og det har ikke ligefrem gjort januar nemmere at komme igennem. Så vi drak nogle øl. Og lidt flere øl. Og SÅ var det gode gamle dage igen, og derfor skulle vi selvfølgelig høre The Knife. 

Musik har for mig samme funktion som billeder - jeg har utroligt mange minder knyttet til sange, sangtekster og hele plader. The Knife vil for altid minde mig om da jeg flyttede til København i 2005, fik job i FONA og mødte overvældende mange nye mennesker. Deriblandt Nanna. Hun var 16, jeg var 20 - men jeg havde sjældent mødt et menneske jeg havde det så godt med eller har haft så meget til fælles med, og sådan er det stadig, snart seks år efter. 
 
Der er sket meget siden 2005, og The Knife har heldigvis fået den anerkendelse de fortjener. De er ikke længere bare det band, der lavede originalen af "Heartbeats", som José González formåede at gøre helt vildt kedelig. Silent Shout fra 2006 er en af de mest helstøbte og sammenhængende plader jeg nogensinde har hørt, mens Deep Cuts er en ret rodet omgang, hvor der bliver eksperimenteret med MANGE forskellige stilarter, hvoraf de mestrer de fleste til perfektion.

Jeg har svært ved at fremhæve et enkelt nummer, eftersom alt hvad søskendeparret Olof og Karin Dreijer rører ved bliver til guld. Men med kniven for struben har jeg selvfølgelig alligevel et favoritnummer - "You Take My Breath Away" - hvor den underskønne Jenny Wilson bidrager med sin smukke, smukke stemme. Karin Dreijer og Jenny Wilson er nok nogle af de sejeste kvinder i verden. De er så lækre, fordi de også tør at være grimme - se bare her:
<3 The Knife!

4 kommentarer:

 1. Fed video! Jeg havde ikke set den før. Og god post :-)

  SvarSlet
 2. VIRKLIG god post! Jeg glæder mig til torsdag og hunde.

  SvarSlet
 3. Jeg troede din yndlings var Listen Now.

  "Listen now
  I am afraid of everything
  When you told me I was special
  It was the happiest moment for a long long time"

  SvarSlet
 4. "Listen Now" er nok mere min egen private yndlingssang. Det er "min og Simons" sang uden han kender den særlig godt. :)

  "You Take My Breath Away" er dog også helt fantastisk, og måske et mere oplagt eksempel på en god sang/video.

  SvarSlet