fredag den 11. marts 2011

At læse er at leve.

Selvom jeg oftest skriver om film og musik, er det bøgerne, der har den største plads i mit hjerte. Skulle jeg vælge ét favoritmedie, vil det altid blive det skrevne ord - i bøgerne finder jeg et univers, som jeg ikke skal dele med andre end karaktererne i historien. Selvfølgelig sætter jeg også stor pris på nogle gange at være alene, når jeg skal lytte til musik eller se en film, men jeg synes ikke helt, at det kan sammenlignes med den følelse af komplet dedikation jeg oplever, når jeg er kommet godt i gang med en rigtig god bog. Allerede da jeg var lille elskede jeg bøger så meget, at jeg lærte mig selv at læse før jeg startede i skole. Min mor var ved at læse "Det Lille Hus på Prærien" op for mig, men pludselig fortsatte jeg altså selv, og fra den dag var godnatlæsningen mest for hyggens skyld. Jeg har brugt oceaner af tid på både skole- og kommunebiblioteket (der senere blev min arbejdsplads), og jeg kan huske, at jeg fik lov til at låne bøger fra "ungdomsafdelingen" allerede da jeg gik i femte klasse - for jeg havde simpelthen støvsuget børneafdelingen for alt, der var bare den mindste smule interessant. En undskyldning til min tålmodige søster er nok også på sin plads, eftersom jeg gennem hele vores opvækst konsekvent har haft næsen begravet i en bog; på alle ferier og familiebesøg var jeg virkelig en kedelig storesøster. Jeg beklager! :)

Min egen samling bøger er støt voksende, hvilket snart bliver problematisk, da jeg sådan set ikke har mere plads i reolen. Det afholder mig dog ikke fra at udvide, og senest har jeg købt tre coming-of-age bøger, som Natascha Maja har anbefalet på sin blog. Til en samlet pris på sølle 70 kr kunne jeg ikke lade være, og jeg er gået godt i gang med den første, der helt sikkert får en anbefaling med på vejen, når jeg engang er færdig.

3 kommentarer:

 1. Haha, da jeg så det sidste billede, skulle jeg til at skrive 'omfg creepy shit, de tre bøger har jeg skrevet om!', men så rullede jeg ned og læste teksten. Heh. Jeg håber, du kan lide dem! Det er tre af mine absolutte yndlingsbøger:)

  SvarSlet
 2. Jeg fik i hvert fald meget lyst til at læse alle tre, efter jeg havde set din anbefaling. "Tooth Fairy" er jeg færdig med, og den var jo helt enestående. Nu er jeg i gang med "the Perks of being a Wallflower", som virker mindst lige så god. Mange tak for anbefalingen! :)

  SvarSlet
 3. Åh, det synes jeg også, jeg har læst den mange gange efterhånden, men jeg bliver aldrig træt af den.
  Og det var skam så lidt:)

  SvarSlet