lørdag den 28. maj 2011

Pulp på Primavera


I går fandt jeg ud af, hvad det vil sige at være helt og aldeles lykkelig. Jeg har sjældent følt mig så boblende glad og fyldt med energi som jeg gjorde i nat, da Pulp gik på scenen og begyndte at spille "Do You Remember The First Time?", og selvom Simon, Albert og Nicolaj var til Deerhunter, følte jeg mig langt fra alene, for jeg stod næsten forrest sammen med mange andre glade mennesker, der dansede og sang. Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal beskrive koncerten, for det var nok en af de største oplevelser i mit liv, og jeg er stadig helt høj af den. (Og jeg har ikke sovet ret mange timer i nat). Men altså. Jeg fik næsten tårer i øjnene, da de spillede "Something Changed", jeg fik kuldegysninger til "F.E.E.L.I.N.G.C.A.L.L.E.D.L.O.V.E", og jeg dansede til "Common People" live, hvilket har været min drøm siden jeg hørte den første gang. Der var ikke en finger at sætte på den liveoptræden, og det var alt, hvad jeg nogensinde havde turdet håbe på. Den sidste halvdel af koncerten så jeg sammen med Simon lidt længere væk fra scenen - jeg var nok 75 grader varm på det tidspunkt. Inde foran scenen kunne jeg slet ikke komme til at tage billeder, men jeg var altså RIGTIG tæt på Jarvis. :)

Mit yndlingsband opdagede jeg ved et tilfælde, og min ubestridte yndlingsplade, Different Class, har kørt i rotation siden jeg fik den i 1996, da min far var i Oxford på kursus. Han havde hørt noget om det der britpop, så han spurgte i en pladebiks efter det bedste, og så fik han stukket Pulp i hånden. Jeg er den ekspedient evig taknemmelig for, at jeg ikke fik Oasis i stedet! I hvert fald var mine to største helte som 11-årig Jarvis Cocker og Michael Jackson, og det har ikke ændret sig så meget her femten år efter. 

Derfor var jeg også nødt til at smage en Pulp-sandwich. Nicolaj fik en Animal Collective-sandwich, mens Simon fik noget helt vildt lækkert thai-mad, der dog ikke havde et sejt bandnavn. I går så jeg også M. Ward (som jeg skal giftes med, hvis der skulle ske noget med Simon), Belle & Sebastian, Fiery Furnaces, Ariel Pink's Haunted Grafitti, Explosions in the Sky og Battles, men meget mere om det en anden gang. Nu skal jeg have en middagslur!

9 kommentarer:

 1. Jeg ejer kun to albums ('Different Class' og 'This Is Hardcore') med Pulp, men begge er fremragende og fyldte også meget i min brit-pop periode.

  Dit indlæg afstedkom et besøg på YouTube, hvor jeg genopdagede nogle af deres sange (har du tænkt over hvor genial 'Mis-Shapes' er? Og hvor melodiøs 'Lipgloss' er?).

  Selv fik jeg også 'Different Class' af min far, en mand der principielt ikke mener at der er lavet god musik siden 1973. Han var dog pjanket med 'Disco 2000', der efter hans mening lød som en The Who sang. Derfor fik sønnen selvsagt albummet, om end han lånte det en hel del.

  SvarSlet
 2. Dejlig post, Tine! Det er fedt når man kan få det sådan af koncerter. Jeg er vild med sandwichnavnene! Jeg havde nok taget en Pulp ;)

  SvarSlet
 3. Kåre: Du skal næsten have His 'n' Hers også, så har du den hellige treenighed. :) Mis-Shapes er HELT genial! Også Sorted for E's and Wizz, som de også spillede i går. Og så var de bare så... tight i deres spil! Det var ikke til at høre, at de har holdt pause i næsten ti år, i hvert fald.

  Min far kan godt lide nyere musik, men nu er det efterhånden blevet mig der finder det til ham, og ikke omvendt. M. Ward og Bonnie Prince Billy har han f.eks. været glad for. Og forresten fik jeg da også danset til Disco 2000 - folk gik HELT amok. :)

  Lærke: Pulp-sandwichen var også god, kan du tro! Ikke sådan helt overvældende fantastisk, og den var nok egentlig kun spændende pga. navnet, men jeg er ligeglad. :)

  SvarSlet
 4. Hvor er det bare fantastisk for dig sis.. Er så glad på dine vejne :D

  SvarSlet
 5. jeg dør af pulp misundelse. Så er det sagt. Åh.

  SvarSlet
 6. Jeg har stadig ikke fået armene ned - den koncert var bare så fantastisk og enestående. Jeg MÅ se dem igen. Så tager jeg dig med, fasterfis.

  SvarSlet
 7. Jeg elsker gutten i baggrunden på billedet af dig under koncerten :D

  SvarSlet
 8. Du opdagede dem sikkert for 7-8 lysår siden, men jeg hørte først disse to vidunerlige coverversioner af 'Disco 2000' i dag:

  http://www.chromewaves.net/2011/05/nick-cave-the-bad-seeds-cover-pulp-2/

  Nick Cave er en snuske, er han!

  SvarSlet
 9. Coverversionerne med Nick Cave kendte jeg faktisk godt - men kun fordi den ene er at finde på CD2 af deluxe-udgaven af Different Class. Det er helt skørt at høre Nick Cave synge Disco 2000! Han er nemlig en snuske.

  SvarSlet