fredag den 3. juni 2011

Barcelona Zoo, pt. I

Åh, hvor havde vi bare en dejlig tur i Barcelonas zoologiske have! Vi vågnede mandag morgen, friske og veludhvilede, til det dejligste solskinsvejr jeg har oplevet i år. Først var vi et par timer i Parc de la Ciutadella, og så gik turen ind til alle dyrene. Der var næsten ingen mennesker, så vi kunne stå alene ved hvert bur eller indhegning og hygge med dyrene - og det var helt specielt. Jeg fik kontakt med mange af dem, og de virkede alle sammen utroligt kvikke og interesserede.  Jeg forstår slet ikke, hvordan den hjort kan holde sig på benene.

Generelt har jeg en lidt ambivalent holdning til zoologiske haver. Som min kæreste siger, så elsker jeg næsten dyr mere end jeg elsker mennesker, og jeg vil dem ALT godt. Derfor skærer det i mit hjerte, når jeg ser f.eks. isbjørnene i København, der tydeligvis er blevet sindssyge efter al for megen tid på alt for lidt plads. Men forholdene bliver heldigvis bedre hele tiden - jeg har været i tre zoologiske haver det sidste år (Aalborg, København og Barcelona), og de er alle ved at bygge om til fordel for dyrene. I København reducerer man endda antallet af dyrearter for at give bedre plads til de tilbageværende. Thumbs up!

Jeg vil i samme omgang lige henlede opmærksomheden på Skandinavisk Dyrepark, der uden sammenligning er min yndlingsdyrepark. Jeg har været der 5-6 gange sammen med min familie, og det er lige dejligt hver gang. Her har dyrene virkelig meget plads - så meget, at man tit ikke kan se dem. (Damn you, ulve! Jeg vil så gerne se jer, men I gemmer jer hver gang!) Her er kun nordiske dyr, men det er også her, man finder mine yndlingsdyr (ulve, ugler, bjørne, elge, ræve), så det passer mig fint. :)

3 kommentarer:

  1. Den slags hjorte (?) må bare brække bene hele tiden :(

    SvarSlet
  2. Ps. jeg elsker også dyr mere end mennesker!

    SvarSlet
  3. Jeg så dem løbe vildt hurtigt efter hinanden i leg, de hoppede helt ubesværet op og ned af "klipperne", så jeg tror de har styr på det. :)

    SvarSlet