mandag den 13. juni 2011

Mojito & Cheeseburger Chips

En af de allerbedste ting ved at være i udlandet, er muligheden for at teste alle deres mærkværdige chipsvarianter. Jeg ELSKER chips. Jeg er helt klart en chipsepige - jeg er også RET glad for chokolade, men chips har alle dage været min favoritindulgence. Min favorit må være SourCream&Onion fra Kims - eller det grønne Pringles-rør. Jeg er ikke bange for at kaste mig ud i nye oplevelser med chips, og ud over de der klamme bacon-chips (dem, man også kan få varme i forlystelsesparker) kan jeg faktisk lide næsten alle jeg er stødt på. I Barcelona fandt jeg nemlig ud af, at de tidligere så forhadte Salt&Vinegar chips smager fremragende til en øl.

Derfor skulle jeg da også prøve Mojito og Cheeseburgerchips! Mojitochipsene smagte af... well... mojito, og jeg kunne faktisk godt lide dem. Simon syntes, at de var lidt for søde i det. Cheeseburgerchipsene smagte af en mellemting mellem en BigMac og en BigTasty, og det var nogle fremragende tømmermændschips! Spanien har faktisk et rimeligt stort udvalg af chips - ikke som i Tyskland (der dog er ved at komme efter det), hvor man næsten kun kan få små, sprøde bamsefigurer, der smager af ketchup. 
Chufi! Noget af det bedste ved at rejse til Spanien, må helt klart være horchata (også kaldet orxata). Simon har lært mig at elske det - de første år var jeg nemlig ikke helt overbevist om horchataens fortræffeligheder. Det er liiiiidt svært at forklare, hvad det er. Det ligner tynd kakaomælk, men der er overhovedet ikke mælk i det, og det opbevares ikke på køl i supermarkederne. Det er i stedet lavet af tigernuts(?), vand og sukker, og det smager MEGAgodt. Vi smugler altid en tre-fire liter med hjem i kufferten og prøver at gemme dem, men vi har altid drukket det hele efter en uge. Suk. I Nord-og Sydamerika er det noget lidt andet - her laves det ofte med ris og kanel. Nej tak. 

Om dette indlæg også er en overspringshandling? Det kan du lige tro det er! Nu er jeg for alvor blevet skør af at læse til eksamen - i går begyndte jeg spontant at stortude, da jeg så en død isbjørneunge på Animal Planet, og ti minutter efter grinede jeg højt og alt for længe af en Will Ferrell-sketch. Simon har barrikaderet sig nede i øveren, og det er nok en meget god idé. Jeg HADER at skulle være så nervøs! I gymnasiet var jeg også rystende nervøs før hver eksamen - for tænk nu hvis jeg IKKE fik det 11-tal? Hehe, good times. Nu er jeg rystende nervøs, for tænk nu hvis jeg ikke består? Det er en helt anden og værre slags nervøsitet, skulle jeg hilse og sige.  

4 kommentarer:

 1. Uh! Det skal smages når vi tager til Barcelona til juli. Det ser meget spændende og en smule suspekt ud... perfekt!

  Jeg kender godt de dér eksamens-følelses-udsving, men nervøsiteten kan også være en god ting, for så læser man oftest bedre og mere intenst. Men bliv nu ikke alt for nervøs- du skal nok bestå! Og mere end det er jeg sikker på. Jeg holder stadig på en cider inden... ;)

  Pøj pøj søde!

  http://stickysweetdanish.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Udenlandske supermarkeder er det bedste. Sjov chokolade, sjove chips, sjove sodavand... Og hey, de der varme baconchips smager jo herregodt! ;)

  Og du skal uden tvivl nok bestå - og det får du fra mig, der er herredårlig til tysk og fik min dårligste karakter nogensinde i mdt. sprogfærdighed.

  Jeg skal til eksamen om under 12 timer og er ikke helt færdig med at lave ark. Nå ja, og så ryster jeg nærmest af nervøsitet...

  Held og lykke - vi ses til Skt. Hans!

  SvarSlet
 3. Tak skal I have, begge to - og Youandi, jeg krydser fingre for dig i morgen! Det kan være lidt svært at skrive oversigtsark når man ryster på hånden, det kender jeg godt. ;)

  Det bliver så hyggeligt til Skt. Hans! Det er jo hundrede år siden jeg har set mange af jer.

  SvarSlet
 4. du skal nok overleve den eksamen. <3 glæder mig til at du må komme ud i verden igen. 8)

  SvarSlet