søndag den 18. december 2011

the horrors of stephen king

Denne dokumentar er rent guf for en Stephen King-fan som jeg.  I en time guides vi igennem Kings horrorfilmhistorie, fra hans yndlings monsterfilm i tresserne, over hans dårlige jokes om Twilight-filmene til ros af både originalen og remaket af en af mine yndlingsgysere, The Ring. Han kommer altså vidt omkring, og jeg har delt den op i mindre bidder. Hver gang han viser klip fra en potentiel interessant film, finder jeg gode scener på YouTube. Det er teknisk set research i mit film- og mediehistoriefag, hvis vi strækker den lidt... Ellers er det bare en virkelig god overspringshandling.  

De sidste tyve minutter omhandler King-filmatiseringer, og det er spændende at høre, hvorfor han var fundamentalt uenig med Stanley Kubrick omkring "The Shining". Sidstnævnte tror åbenbart ikke på begrebet helvede, og insisterer på at se spøgelser som en grundlæggende positiv ting. Hotellets endeligt beskrives også vidt forskelligt i bog og film, men King anerkender dog den uhyggeligt skræmmende billedside - han mener bare, at filmen er mere surface end substance.  Begejstret er han til gengæld når det kommer til David Cronenberg, der instruerede "The Dead Zone.", og en af hans yndlingsfilm er "The Fly", som jeg så i en teenagedrengekælder i Herning hos en af mine første kærester.En anden af hans favoritter er den i hans øjne nyskabende "Blair Witch Project", og det er tilfældigvis også en af mine yndlingsfilm. "Just talking about it, I break out in goosebumps", og sådan har jeg det også, når jeg tænker på visse scener i filmen. Han indrømmer at have slukket for lyden på et tidspunkt, og det gør jeg også, når jeg ser den alene. Samme følelse får han af Paranormal Activity-filmene.


Han snakker også om sine cameos i efterhånden mange af filmatiseringerne. Følelsen af at tilfredsstille sine fans får ham til altid at sige ja, og personligt elsker jeg når mesteren selv optræder som præst eller dommer. Min yndlingsoptræden er nok netop præsterollen i Pet Sematary. Cujo er han ikke med i, men han er mere end tilfreds med filmatiseringen og især skuespillet. Hans yndlingsfilm indenfor egen produktion er The Dead Zone, Misery og Cujo. Nå, men hele denne gennemgang er altså virkelig seværdig - mest hvis man kan lide Stephen King, men også hvis man er interesseret i horrorfilm generelt.    

3 kommentarer:

 1. er du kommet i tanke om, hvad den king-bog du ville anbefale mig hedder? det var vist noget med, at den var lavet til en af de gode filmatiseringer...
  og jeg elsker også paranormal activity-filmene! hvis du ikke har set toeren endnu skal du virkelig komme forbi mig, så vi kan se den! når opgaven er afleveret, selvfølgelig.

  SvarSlet
 2. JA, det var Dreamcatcher jeg tænkte på. Filmen er dog ikke ret god, faktisk slet ikke overhovedet - bortset fra Morgan Freeman, selvfølgelig. Men bogen er meget god. Havde du læst Duma Key og Bag of Bones? Det er mine favoritter, sammen med The Stand, selvfølgelig. Og Dark Tower serien.

  SvarSlet
 3. Lækkert tip. Den skal jeg helt sikkert kigge efter.

  SvarSlet