søndag den 4. august 2013

I made up my mind that there must be a higher power

Jeg har haft en ubeskrivelig dejlig festival fyldt med kærlighed, virkelig gode koncerter og rigtig mange af mine gode venner samlet på samme sted. Udover de fire vi selv har rejst med, har vi her i Katowice mødt Chrelle og Tobias og deres venner, samt Mark og Frederik og deres venner - jeg har i denne weekend hygget med flere mennesker end hele det sidste år i København. Det er svært ikke at være glad i låget hele tiden; festivalpladsen er så smuk med alle træerne (der også kan give noget tiltrængt skygge ind imellem!) og samtidig så lille, at man næsten ikke behøver aftale mødesteder - man render ind i hinanden før eller siden. 
 
I fredags startede jeg ud med at se Uncle Acid & The Deadbeats, der lød som Black Sabbath for tredive-fyrre år siden. Super fedt, men vi måtte hurtigt overgive os og fortrække til skyggen. Derefter spillede Woods på skovscenen, og efter det så jeg Soft Moon alene i et meget varmt telt. Kendte dem ikke i forvejen, men var ret begejstret! Så kom jeg til at gå ind i ølområdet og drikke øl helt indtil Smashing Pumpkins, men det er jo også en del af at være på festival, så det går nok. I går startede jeg med en rigtig dejlig Jens Lekman-koncert, jeg har glædet mig til at se ham live i årevis, og endelig lykkedes det i går. Den nyeste plade er jeg ikke begejstret for, men det hjælper altid at høre sangene live, og han spillede heldigvis også en bunke gamle numre. Bagefter så vi halvdelen af koncerten med Brutal Truth - jeg synes altid det er sjovt at se metalkoncerter, og her blev jeg især hypnotiseret af trommeslagerens helt vanvittigt hurtighed med trommestikkerne. 
 
Så mødte vi Tobias, der havde smuglet vodka med ind, og med et par billige Red Bull fra baren blev jeg hurtigt meget glad. Det var så dejligt at se ham igen - har ikke set ham meget, meget længe, hvilket er en skam. Vi hørte lidt Walkmen fra ølområdet, men ellers blev vi hængende sammen med Chrelle og hans gruppe hele aftenen indtil Godspeed You! Black Emperor gik på den store scene ved midnat. Det er et andet navn jeg har glædet mig til at se meget længe; har lyttet til dem i snart ti år, men lige da jeg havde fået øjnene op for dem, annoncerede de en pause på ubestemt tid - en pause, der varmede helt til 2010. Alle dem jeg stod med i går var enige om, at det var super, super fedt - lige med undtagelse af Nanna og Stefanie, hvor jeg ti minutter inde i koncerten overhørte følgende: 'Jeg er bange for, at de er gået i gang...' Hehe. Tyve minutter lange numre helt uden vokal er ikke for alle.
 
Det bliver langt, det her, men jeg må lige nævne gårsdagens sidste koncert med bedårende Austra. Kendte intet til hende/dem for bare et par måneder siden, men de kravlede lynhurtigt op på listen til at være en af de tre koncerter jeg glædede mig allermest til. Og de skuffede bestemt ikke! Med en fortid i opera giver hendes stemme en ekstra kant til det dystre elektropop, og hun ramte alle de ubegribeligt høje toner lige på kornet. At hun så var iklædt noget besynderligt firsertøj, komplet med springvand i håret og mystiske aerobic-bevægelser på scenen, kunne jeg godt tilgive hende, for hun var virkelig sød. Så koncerten med Heidi, der efter koncerten var mindst lige så lykkelig og overstadig som jeg var efter at have set Billy i forgårs, og sådan en ægte glæde smitter let. Det er svært at forstå, at vi skal hjem i morgen - men der er heldigvis en hel festivaldag tilbage endnu. Min dybeste respekt til alle, der har læst helt hertil! Nu skal jeg have mig en middagslur i den lækre hotelseng.    

2 kommentarer:

  1. Heh, blev nødt til at gå ind og lytte lidt til Austra, efter din beskrivelse. Tak for anbefalingen.

    SvarSlet
  2. Det er virkelig også godt. Jeg kan anbefale hittet Lose It fra den første plade, og min favorit Home fra den nye plade. Hun var helt anderledes live end jeg havde regnet med - troede hun var meget mere 'seriøs', men jeg er glad for hun skabte en fest. :)

    SvarSlet