lørdag den 15. august 2015

close my eyes and dream of different skies

Man kan aldrig regne med vejret i Irland. Vejrudsigter er decideret ubrugelige i et land, hvor vejret skifter hvert tyvende minut og i øvrigt er så lokalt, at det kan være to helt forskellige oplevelser at opleve to nabobyer. På vores måske allerstørste sightseeing-dag ved Ring of Kerry var vi meget uheldige. Vi kørte fra Killarney allerede klokken syv om morgenen, da vi troede vi havde et ærinde på spidsen af halvøen, og der var bare regn, regn, mere regn og tåge. Tågen havde egentlig sin charme, men den kraftige regn gjorde, at vi kun så den ellers fine ø Valentia fra bilen. 
Vi havde planlagt en udflugt til de barske Skellig Islands - Europas yderste bastion mod vest. Det skulle være en oplevelse for livet at besøge den største af øerne, hvor en gruppe munke slog sig ned i år 600 og overlevede både naturens hærgen og flere vikingeangreb. Vores sejltur var allerede blevet rykket et par timer, og da vi nåede til destinationen Portmagee, var der om muligt kun blevet endnu mere tåget - og så fik vi meldingen om, at turen var aflyst. Det sker hele tiden - faktisk lykkes det kun at sejle til øerne omkring engang om ugen - men vi var alligevel SÅ skuffede. Man kan lige ane de forrædderiske øer i horisonten på det midterste billede. 
I stedet satte vi kursen mod halvøen Dingle og byen af samme navn, og det var en helt anden og mere solrig oplevelse. Dingle er en super hyggelig fiskerby og kunstnermekka, som jeg kun kan anbefale at man besøger, hvis man skulle være på de kanter. Min kæreste fandt en lillebitte musikforretning, og da maverne begyndte at rumle, gik vi ind på The Half Door og spiste en dyr og lækker tre-retters menu. Mindre kunne ikke gøre det, og da vi var mættede af fisk, ost og vin, var skuffelsen over de missede Skellig Islands næsten forsvundet. 

2 kommentarer:

  1. Lyset er så smukt på billederne også selvom der er tåget :)

    SvarSlet
  2. Ja, lyset var bare helt fantastisk derovre. Gråvejr er noget helt andet i Irland! :)

    SvarSlet