søndag den 20. september 2015

I look for a corner or a quieter room

Jeg har haft en weekend lige efter mit hoved. Jeg har spillet Xbox i liiidt for mange timer, spist lidt for usund mad og drukket lidt for meget cola. I går vovede jeg mig ud fra min hule og tog til Festival of Endless Gratitude, hvilket som altid var både fint og interessant. Mine people skills har dog ikke været de mest velfungerende den sidste uges tid, så da det ud på aftenen begyndte at vælte ind med mennesker, hoppede jeg på en bus og tog hjem til Jimmy og min Xbox, men jeg er glad for, at jeg lige nåede at kigge ind til festivalen. 

Billeder tog jeg ingen af, da min oplader stadigvæk befinder sig i Grønland - eller et eller andet sted på havet - men jeg har heldigvis stadig nogle smukke billeder fra Irland i baghånden. Inden afrejse havde jeg lavet en tjekliste med fem ting, jeg ville se og fotografere på turen, og det blev heldigvis noget nemmere end forventet. Kirkegården var oplagt - det er altid et mål på mine rejser - men derudover drømte jeg også om slotte, stendiger, irske skilte og fåreflokke. Stendigerne skulle vise sig at blive det nemmeste overhovedet - der var diger overalt, og de tilføjede virkelig lidt wow-faktor til det i forvejen imponerende landskab. Uden at have lavet en nærmere byggeteknisk udredning var det tydeligt, at digerne blev bygget efter forskellige metoder rundt omkring i de forskellige landsdele, men fælles for dem alle var, at de var enormt idylliske. Stenhusene var en ekstra bonus - de er virkelig glade for sten i Irland. 
Jeg havde troet, at det ville blive lidt mere vanskeligt at finde skilte skrevet på irsk, men jeg havde ikke behøve at bekymre mig - alle skilte var skrevet på både irsk og engelsk. Irland var faktisk mit første besøg i et land, der har engelsk som hovedsprog (det passer ikke helt - jeg har været på Malta), så det var næsten eksotisk nok i sig selv at se de engelske skilte - men der var nu noget helt særligt og fint over det irske. 
Det sidste punkt på min liste burde også have været det allermest ligetil - nemlig Irlands ikoniske fåreflokke. Der VAR da også helt afsindigt mange får over det hele; de var bare alle sammen lige blevet klippet og spraymalet i heftige farver, så de udstrålede ikke helt den landidyl, jeg havde håbet på. Der var også så mange af dem, at jeg helt glemte at fotografere dem - hvis det giver mening - men her fik jeg da skudt et par barberede får ved en klippekyst; og som en lille bonus står det forreste får og tisser. 

2 kommentarer:

  1. Wauw - enten urin eller pangfarver B-) Jaja, men får fik du da at se :D

    - Anne

    SvarSlet
  2. Haha, ja - sikke et valg! Men får er får (far, får får får?), så jeg er glad. :)

    SvarSlet