fredag den 22. januar 2016

cannot all creation call it celebration

Da jeg tog til Copenhagen Comics i juni måned, vidste jeg slet ikke, at australske Simon Hanselmann ville være der for at promovere sin første udgivelse oversat til dansk, men det var virkelig en glædelig overraskelse. Han har været en af mine absolutte favoritter i mange år, men han har længe mest udgivet ting online, så det var først lige før jul, at jeg endelig havde den vildt flotte  'Livet er en Fuckin fest' mellem hænderne. Normalt foretrækker jeg at læse bøger og graphic novels på originalsproget (hvis det sprog da er dansk, engelsk eller tysk), men denne fine oversættelse fra forlaget Forlæns vil jeg meget gerne støtte. Simon Hanselmann var SÅ sød og rar at snakke med da jeg mødte ham; jeg var den sidste i køen, og han gav sig ekstra god tid til at signere min læseprøve. 
Udgivelsen er en samling af striber (360 tykke, velduftende sider) fra de sidste seks-syv år, og den består af både en-sides-historier og meget længere eventyr. Det er uden tvivl sidste års bedste udgivelse, og farverne kommer slet ikke til deres ret på mine billeder. Og jeg kan lige så godt sige det med det samme - som I måske har fornemmet, er Simon Hanselmanns historier om heksen Megg, katten Mogg og deres venner Ugle og Varulv Jones ikke for alle. Den umage vennegruppe er mere eller mindre konstant på stoffer, og heksen og katten har et både eksplicit og til tider kvalmende sexliv. Men historierne er SÅ sjove, langt ude og ofte overraskende rørende, og det hele går op i en bizar og fantastisk højere enhed.  

 Nu er jeg ikke ligefrem en heks på syre, og jeg har heller ikke et usundt forhold til Jimmy, men Megg er alligevel ganske genkendelig på mange punkter. Hendes depression især er beskrevet meget rammende, og det er smukt tegnet i al sin grusomhed. Hanselmann namedropper også alt fra The L Word over Xena til Placebo, og to af de ting står mit hjerte meget nært. Det er alt i alt en fremragende tegneserie, og jeg kan anbefale den til alle, der har mod på at læse noget helt anderledes. Og snart kommer Megg & Mogg in Amsterdam - jeg glæder mig!

2 kommentarer:

  1. De lyder ret spændende historier. Fedt at du fik lov at snakke så længe med Simon :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det ER ret spændende. Og langt ude. Og ja, det var virkelig fedt. :)

      Slet