mandag den 29. februar 2016

escort me to the harmony

Vores ankomst til Marrakech var lettere hektisk. I flyet havde vi forberedt os på ikke at skulle snydes af en taxachauffør, men betalte alligevel dobbeltpris for at blive kørt ind til byen, da vi ikke kunne overskue at blive ved med at diskutere. Vi blev noget abrupt sat af på en lille plads, hvor ti-femten mænd hurtigt omringede os for at tilbyde deres hjælp til at finde vej - taxaen kunne ikke køre længere, men sagde ikke noget om, i hvilken retning vi skulle gå. Mere eller mindre frivilligt blev vi ledt hundrede meter ind i labyrintiske gyder til vores riad, og vores vejviser tillod sig at blive fornærmet over at modtage, hvad der svarer til 35 kroner, selvom han max skulle have haft en femmer - vi havde bare ikke mindre. 
Vi nåede kun lige at stikke næsen indenfor, før ejeren af stedet sagde, at hun desværre havde overbooket, og om vi ville have noget imod at bo et andet sted? På det tidspunkt følte jeg mig en anelse stresset og overstimuleret, men ud af det blå kom den rareste mand, tog min kuffert, og ledte os hurtigt og sikkert igennem flere små gyder hen til sin egen riad, der lå bare to minutters gang fra den centrale Djemaa El-Fna-plads. Og der var fantastisk! Dér startede min ferie rigtigt, og den næste uge mødte jeg stort set kun søde og rare mennesker. 
Der var kun et par andre gæster i den nye riad, der var noget mindre end den første, hvilket passede os perfekt. Jeg vænnede mig relativt hurtigt til værelset, hvis vinduer ikke lukkede lys ind fra gaden, men vendte ud til en svalegang og det lille atrium i riadens midte. Vi spiste morgenmad på tagterrassen i solen hver dag, og vi boede så centralt, at vi nemt kunne snuppe en lille siesta om eftermiddagen, når solen blev for stærk og gaderne for støvede. Fra tagterrassen var der udsigt til palmer, paraboler og katte - og vores nærmeste nabo minareten, der vækkede os hver morgen klokken halv seks med kald til bøn. Trods den lidt overvældende start på ferien, er jeg virkelig glad for at vi valgte at bo midt inde i medinaen, og ikke på et stort hotel i den nye bydel.  

4 kommentarer:

 1. Uhu, glæder mig til at se og høre meget mere! Jeg er slet ikke mæt af Marrakesh.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for at du siger, for jeg har meget mere at fortælle! :D Det var virkelig en dejlig by.

   Slet
 2. Sikke nogle smukke farver!
  Hvad er en riad?

  SvarSlet
  Svar
  1. En riad er en marokkansk byggestil, hvor der ikke er vinduer ud til gaden, men ind til en terrasse eller lille gård midt i huset. Det skulle jeg lige vænne mig til. I dag bruges de ofte som en slags bed&breakfast, og i vores var der vel en syv-otte værelser. :)

   Slet