tirsdag den 10. maj 2016

take down your hair and wind up your grin

Wien var en perfekt by for min søster og jeg. Masser af plads, en fantastisk zoologisk have, smuk natur, skønne slotte - og Wien har også Prater, en forlystelsespark, der er næsten lige så gammel som vores egen Dyrehavsbakken, der også minder meget om den. Det koster ikke noget at gå rundt og mærke stemningen, og jeg har læst, at det (forståeligt nok) også er et populært mødested for ungdommen i Wien. 

Den med afstand mest populære forlystelse, er 'Wiener Riesenrad' - et kæmpestort, ikonisk pariserhjul, der blev bygget i 1897. Fra toppen af pariserhjulet kan man se hele Wien - jeg synes udsigten mod Donau var sjovest, da man her kunne se den største kontrast mellem de ældgamle bygninger og den topmoderne skyline. 
Vel nede på jorden igen kastede vi straks tre euro efter en tur i et spøgelseshus, som vi havde hørt meget godt om. Det var overraskende undervældende - bortset fra den unge knægt, der skræmte os lige ved udgangen - og vi fandt hurtigt ud af, at der var intet mindre end fire(!) spøgelseshuse i forlystelsesparken, hvoraf vi tydeligvis havde valgt et af de... mere beskedne. Pengene var dog ikke liiiige til at prøve de tre andre også, for vi skulle også have en tur i Praters svar på Himmelskibet - det var endnu højere end Tivolis, og det var en fed, fed oplevelse. Desværre var min søster ellers ikke helt så modig som i gamle dage, hvor det ikke kunne blive vildt nok, når vi var i eksempelvis Gardaland i Italien - så de allervildeste rutschebaner sprang vi over denne gang. Stemningen var dog stadig intakt - lækker/kvalmende candyfloss-duft, kække forlystelsesbestyrere, larmende musik og høj solskin, og jeg blev lige mindet om, hvor meget jeg holder af forlystelsesparker. 

2 kommentarer:

  1. Næste gang er jeg vild!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder godt! Måske skal vi have endnu en tur i Tivoli - jeg tror det er otte år siden sidst! (Fraregnet Carpark North)

      Slet