lørdag den 6. maj 2017

one brick on top of another

Det har ikke været en helt normal arbejdsuge, for i mandags havde jeg som bekendt fri, og både torsdag og i går var jeg på kursus. Torsdag tilbragte jeg hele dagen i de gamle universitetsbygninger i Nørregade, og jeg kan ikke komme i tanke om bedre rammer for et kursus. Det hed 'Velkommen til KU', og indholdet var forståeligt nok ikke ret specifikt, men der deltog altså også alt fra appudviklere og lektorer til jurister og dyrepasserelever. Det skabte dog en slags overblik over inddelingen af Københavns Universitet, og vel egentlig også en art stolthed over at arbejde på en så stor og traditionsrig uddannelsesinstitution. Dagens klare højdepunkt var rundvisningen i Universitetsfirkanten, hvor vi fik et sjældent kik ind i de ældgamle bygninger, der tilhører universitetet. Allermest imponerende var det vidunderligt smukke bibliotek, som jeg var ved at falde helt på halen over - jeg anede ikke, at der fandtes noget så sejt i København. 
I går var jeg på Lundbeck til temadag for forsøgsdyrepassere. Det var en superfed og givende dag, hvor jeg hørte foredrag om brugen af alt fra axolotler og elefantfisk til guldhamstre og frøer i forsøg. Jeg blev klogere på ting, jeg aldrig havde troet jeg skulle vide, og jeg har tillært mig et par blærede facts. Vidste I f.eks, at man i 1940'erne og 1950'erne brugte Xenopus-frøer som graviditetstest? Dagens kage var også i ægte forsøgsdyrstema, og selvom jeg egentlig ikke er stor fan af romkugler, kunne jeg ikke stå for denne lille fætter.

Efter en lang række foredrag dukkede Torben Chris op, hvilket jeg først ikke var ubetinget begejstret for. Jeg er mildest talt ikke så glad for dansk stand-up, og da han lagde ud med en halvhjertet joke om levende myrer på Noma (sikke en revolutionerende nyhed!), frygtede jeg for den næste halve time. Men det hjælper altid at se komikere live, synes jeg (har næsten ufrivilligt grinet højt flere gange af Uffe Holm, da han var underholdning til en julefrokost), og Torben Chris virker egentlig sympatisk nok, så jeg kunne til sidst godt grine lidt af et langstrakt rant om, hvor inkompetent Postmand Per i virkeligheden er.

Det har været et par super gode dage, hvor jeg også har fået snakket meget med de andre elever. Det er altid rart, for vi er jo ikke på samme adresse til hverdag, så jeg kan godt af og til savne lidt input fra nogen, der også kan komme til at rende forvirret rundt med en mus i hver hånd. Det er nogle enormt søde mennesker jeg arbejder sammen med, og det er fedt at være havnet et sted, der både fungerer godt socialt, og sender os på kurser for at dygtiggøre os. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar