søndag den 4. juni 2017

come a little closer to the city lights

I torsdags var det blevet tid til den årlige fodboldmiddag - en tradition jeg startede sammen med en af mine gode venner for syv-otte år siden. Han er Brøndby-fan, mens jeg (hvis det skulle være gået nogens næse forbi) er ret glad for AaB, og præmissen for middagen er ganske enkel; den med det lavest placerede hold i tabellen ved sæsonens slutning betaler. Vi har dog også indført en nedrykningsklausul som en art trøstepræmie - hvis AaB eller Brøndby en dag skulle rykke ned (og vi har været TÆT på i henholdsvis '11 og '13), er det så forfærdelig en begivenhed, at man får middagen betalt som et lille plaster på såret.

I denne sæson fik Brøndby sølvmedaljer, mens AaB endte i nedrykningsspillet... Det var derfor blevet min tur til at byde på middag, og selvom jeg også måtte hoste op sidste år, har middagene faktisk været ret ligeligt fordelt siden vi startede. Spiseloppen lagde bord til denne gang, og jeg fik en lækker oksemørbrad med en spinattimbale to die for. Min kæreste spiste med denne gang, og da han også er Brøndby-fan, mente han, at jeg også godt lige kunne betale hans middag. Det kunne jeg faktisk godt, for en samlet regning på under 800 kroner for tre mennesker er virkelig ikke slemt.

Det var en dejlig aften, men jeg er frygtelig bange for, at det bliver mig der kommer til at betale de næste mange år. Vi snakkede naturligvis også fodbold, og jeg synes slet ikke, at jeg kan forsvare AaBs præstationer det sidste lange stykke tid. 

I fredags var jeg igen på Christiania - denne gang sammen med mit arbejde, der startede den årlige sommerfest med en rundvisning på Staden. Jeg kommer der ret ofte, men det var alligevel specielt at få en rundvisning af en 'indfødt', og han havde da også en røverhistorie eller to, jeg ikke havde hørt før. Sjovest var det at iagttage de andres reaktioner, når markante holdninger blev præsenteret som fakta, og da rundviseren sendte en joint på omgang - og mest pinligt var det, da der blev arrangeret photoshoot på Pusher Street, hvor adskillige dyrepassere pludselig stod bag boderne og jonglerede med hashklumper. 

Derefter gik turen til Islands Brygge, hvor resten af aftenen bød på grill og druk.  Jeg kender stadig ikke rigtig majoriteten af mine kollegaer, da jeg til daglig arbejder på en anden adresse med fire modne kvinder, men trods min sociale akavethed og et godt skud introvert nervøsitet, satte jeg mig ved elev-bordet for at socialisere lidt. Og det var SÅ sjovt. Jeg drikker mig efterhånden virkelig sjældent fuld - de sidste fem års branderter kan tælles på én hånd, og jeg tager altid en cola frem for en øl. Men min arbejdsplads kan godt lide at feste. Og jeg blev grebet af stemningen. Et kvarter efter jeg havde fortalt om min shots-politik (=ingen shots), havde jeg kørt de første fem, selvlysende, grønne shots ned - men formåede trods alt at holde mig fra den famøse 'Sugar Babe', der har stået i køleskabet det sidste halve år.

Det var en fantastisk aften, og jeg er stolt af, at jeg blev næsten til den bitre ende. Efter et par timer på et værtshus på Bryggen tog den lille, resterende flok ind til byen, mens jeg slingrede hjem i sommernatten. Min kæreste var stadig oppe, da jeg kom hjem, og af uransagelige årsager besluttede vi, at denne berusende nat var et ideelt tidspunkt at lære mig at spille skak. Det gik overraskende nok helt rimeligt, og jeg har faktisk tjek på reglerne nu - men vi fik vist spillet et par historisk dumme og aggressive runder den nat. 

6 kommentarer:

 1. Hvor er det altså en hyggelig fodbold tradition :D Ser rigtig lækkert ud.
  Min kæreste ser frem til sæsonstart, og satser selvfølgelig på, at guldet kommer hjem i år ;)

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er nemlig rigtig hyggeligt. :)
   Din kæreste er optimistisk, synes jeg! Men det skal man også være. Jeg har mistet håbet lidt, men det kan dårligt blive værre end i år.

   Slet
 2. Jeg gad godt at have overværet det photoshoot på Pusher Street, haha :D Og derudover synes jeg det er helt vildt, at du sad og spillede SKAK, af alle ting, da du kon fuld hjem fra byen. Jeg forstår slet ikke hvordan det faktisk er muligt. Hvis det da så bare havde været ludo! Er det måske din superheltekraft?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved heller ikke, hvordan det skete. Måske var det i virkeligheden meget sundt for mig at spille i påvirket tilstand, da jeg nok ellers ville være typen, der ville tænke aaaaalt for meget over næste træk. Dét gjorde jeg i hvert fald ikke. :D Måske er det min superheltekraft. Eller én af dem. Lidt kedeligt, hvis det er den eneste, synes jeg.

   Slet
 3. Sommer når det er bedst, og der er allermest kærlighed i luften! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lige præcis, og vi fortsatte i går, synes jeg. :) Grill i haven og rosé på terrassen er virkelig også sommer, når det er bedst. Tak for en hyggelig aften.

   Slet