tirsdag den 16. januar 2018

now I won't settle for less

6. Broad City sæson 4
Abbi og Ilana, pigerne fra Broad City , føles lidt som et par gode veninder jeg gerne vil hænge ud med hele tiden, og fjerde sæson er ingen undtagelse. Pigerne har begge fået nye jobs og nye problemer, og især Ilana kæmper med at finde sig selv og sin orgasme efter Trump er blevet præsident. Det er både komisk og trist ligesom de fleste af de særdeles aktuelle tematikker, der behandles ganske forfriskende - og når det hele bliver lidt for alvorligt, dukker Steve Buscemi eller Shania Twain op og løfter stemningen lidt. Nogle gange kammer begivenhederne fuldstændigt over, men det føles alligevel velkendt og ikke fuldstændig uden for rimelighedernes grænser, og Broad City er bedre end nogensinde. 

5. American Horror Story sæson 7
Efter en lidt lunken sjette sæson, som jeg aldrig fik skrevet om på bloggen (men jeg har skrevet om første, anden, tredje og fjerde sæson her), er American Horror Story tilbage på sporet med syvende sæson, der har undertitlen Cult. Ikke alle er lige så begejstrede som jeg, men Ryan Murphy og Brad Falchucks univers tiltaler mig virkelig - jeg er kæmpefan af både den underspillede og udpenslede humor, de overdrevne karakterer og den vanvittige vold, og Cult indeholder det hele i overflod. Det har nok også betydning, at Evan Peters, som jeg virkelig elsker (det siger jeg tit - denne gang mener jeg det) har sin(e) største rolle(r) endnu; primært som den forskruede alt-right Trump-tilhænger Kai Anderson, hvis udvikling er sjov at følge - og selvfølgelig helt overdrevet.

En anden AHS-regular, Sarah Paulson, leverer som altid i rollen som den virkeligt fobi-plagede Ally Mayfair-Richards, der er gift med den prestigefyldte kok Ivy, med hvem hun har sønnen Oz. De er full-blown democrats på den irriterende måde, og scenen, hvor Trump bliver annonceret som vinder af præsidentvalget, er helt hysterisk morsom - og gør egentlig ligeligt grin med begge ender af det politiske spektrum (selvom det serien igennem nok er relativt tydeligt, hvilken politisk orientering serieskaberne selv har). Jeg er som sagt stadig fan, men jeg kan godt forstå, at American Horror Story ikke er for alle. 

4. Mr. Mercedes sæson 1
Jeg har været lidt i tvivl om jeg egentlig skulle placere Mr. Mercedes så højt på min liste, men det kom virkelig bag på mig hvor glad jeg var for den, og selvom jeg naturligvis var forudindtaget, da serien er baseret på Stephen King-romanen af samme navn, tror jeg bestemt også at andre kan have glæde af denne krimi-thriller. Jeg har allerede skrevet udførligt om serien her, så ingen grund til at gentage mig selv. 


3. Game of Thrones sæson 7
Og således nåede vi listens tredjeplads, der indtages af syvende sæson af Game of Thrones. Jeg kan lige så godt sige med det samme, at jeg var tæt på at dumpe den et stykke ned af listen alene af den grund, at Ed Sheeran fik lov til at have en grotesk lang og overflødig gæsteoptræden, der spildte livsvigtige minutter af skærmtid. Ellers var jeg godt underholdt af syvende sæson, og selvom jeg synes det nu går liiige lovligt stærkt til tider, var det også en rigtig god fornemmelse ikke at vide, hvad der ville komme til at ske. SPOILER. Jeg græd, da Viserion døde. Jeg elsker de drager, og jeg kan slet ikke klare tanken om, at de skal slås mod hinanden i den sidste sæson. Jeg jublede også over Jon og Daenerys, og jeg er lidt ligeglad med, at det åbenbart var både forudsigeligt og utroværdigt ifølge kritikere. Jeg glæder mig meget til afslutningen på denne mastodont af en tv-serie, men jeg glæder mig endnu mere til de bøger, som jeg stadig har et naivt håb om at George R.R. Martin får skrevet færdige engang. 

2. Twin Peaks The Return
Jeg havde frygtet Twin Peaks genkomst, men min frygt viste sig hurtigt at være ubegrundet, for The Return er et studie udi weird, grænsesøgende, ufatteligt sjovt, rørende og spændende tv. Jeg var så heldig at se flere af afsnittene i selskab med nogle af mine rigtig gode venner, der er endnu gladere for David Lynch end jeg, og jeg har vist et par billeder fra premiereaftenen lige her.  Igen føler jeg at det er omsomst at begynde at beskrive begivenhederne i Twin Peaks, men jeg var alt i alt meget tilfreds med denne 'tredje' sæson, der var noget mere bizar end sine forgængere og til tider syrede helt ud i deciderede kunstinstallationer (jeg kigger på dig, afsnit otte). Det var dejligt at se alle skuespillerne igen, og bedst af alle var Kyle MacLachan, der var helt eminent i alle sine roller (spoiler, sorry), men allerbedst som stakkels Dougie, der medvirkede i de fleste af sæsonens mest absurde scener. 


1. Rick And Morty sæson 3
Allerøverst på min liste er den helt forrygende tredje sæson af animationsmesterværket Rick & Morty. Samtidig må jeg dog understrege, at det er fuldstændig umuligt at sammenligne en serie som Rick and Morty med en fantasyværk som Game of Thrones eller westerndramaet Godless, hvilket er grunden til at jeg ikke længere har en komplet liste over alle mine yndlingsserier på min TV-serie-side. Rick & Morty endte øverst på denne liste af den simple årsag, at det var den serie, jeg glædede mig mest til at se nye afsnit af, og min ventetid var bestemt ikke forgæves. 


Serien følger den vanvittige videnskabsmand Rick Sanchez og resten af hans familie; særligt barnebarnet Morty, der ofte bliver slæbt med på diverse sindssyge eventyr. Familien lever lidt udenfor Seattle, men de rejser ganske ofte gennem portaler til andre planeter og dimensioner mellem et uendeligt antal virkeligheder. Helt standard. Serien er skabt af Dan Harmon (Community) og Justin Roiland, og sidstnævnte lægger ganske imponerende også stemme til begge titelkarakterer. Tredje sæson var endnu mere mørk og uforudsigelig end de foregående, hvilket er en præstation i sig selv, og jeg er stadig kæmpe fan af Rick & Morty.

6 kommentarer:

 1. Jeg vidste ikke helt hvilket indlæg jeg skulle dele dette link under, men nu bliver det så her. Glæder du dig? https://twitter.com/StephenKing/status/954187122394763264

  PS. Har ikke set nogen på din top 6 :-S

  SvarSlet
  Svar
  1. JA! Ja, for pokker, den glæder jeg mig rigtig meget til. Havde optur over forsiden i går - måske lige bortset fra de røde øjne. Han spytter jo bøger ud hurtigere end jeg kan skrive om den - er lige blevet færdig med mit skriv om Sleeping Beauties, der til gengæld ikke var helt fantastisk, desværre.

   HVAD? Kan det næsten lade sig gøre? :D Jeg synes i hvert fald helt klart, at du skal tjekke Rick & Morty ud - også mere end pilotepisoden, der stikker lidt ud. Det tror jeg bestemt kunne være noget for dig. Hvordan er det med Game of Thrones? Hvorfor har du ikke set det, det kan jeg ikke huske?

   Slet
  2. NOOO, skulle ikke have læst dette nu, græder. har lige fået sleeping beauties af G i forsinket julegave. x'D

   GOD liste, ellers, er enig i det meste! hehe. dog ikke AHS s07, obvis, som jeg stadig er MEGA taknemmelig for at du advarede mig imod. <3

   Slet
 2. Haha, dårlig timing. :) Sleeping Beauties er bestemt ikke dårlig - det er bare heller ikke noget mesterværk.

  Og tak! Du har jo haft en stor indflydelse på min top 6, kan man sige. Broad City, GoT OG Rick & Morty kan jo faktisk tilskrives dig. Så det er mig der takker. :) Ja, det er en skam med AHS, for det er virkelig en fed sæson - men proppet med klamme ting. ;)

  SvarSlet
 3. Hallooooo den her liste er mærkelig! Rock and Morty sæson 3 må jo være minimum 300 gange så god som første sæson?
  Ps. Det er ikke utroværdigt med J og D. De er to unge smukke mennesker - evt not!
  Pps. Vi er vilde med Ed Sheeran herhjemme!
  Ppps. Hvornår kommer AHS mon på Netflix?
  Pppps. Min baby har sovet middagslur i 4 timer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Rick and Morty er genialt - og sæson 3 er virkelig, virkelig god. Og jeg synes jo personligt også, at det er så fint med J og D! Dit brugernavn og dit pps har jeg ingen kommentarer til. HVIS syvende sæson af AHS kommer på Netflix (har læst, det ikke er sikkert) bliver det nok først til efteråret. :( Og ppps. Din baby er for vild!

   Slet