tirsdag den 12. juni 2018

these modern elements seem blinding

Vi kunne ikke retfærdiggøre at være på ferie i Boston i over to uger uden at tage et smut til New York, der lå bare fire timer væk. Så det gjorde vi - vi hoppede på en Greyhound-bus (en... ahem... blandet oplevelse) og brugte 27 intense timer i byen alle elsker. Der er tusind meninger om hvad man bare MÅ se, når man besøger byen, men vi kan altid vende tilbage en anden gang, og denne gang var det nok for os bare at gå rundt og snuse til storbyen (der helt ærligt ikke lugtede fantastisk godt). Fordi vi kun havde en enkelt overnatning, havde vi købt os til en god beliggenhed kun et par blokke fra Times Square, der var en helt vanvittig oplevelse. Jeg ville aldrig selv kunne bo i en by som New York - dertil er den simpelthen for overvældende og for proppet med mennesker - men det er et fedt sted at tage på eventyr. 
Jeg er, som tidligere nævnt, stor fan af at se byer fra oven, og i New York ascenderede jeg Rockefeller Center i ualmindelig trist gråvejr. Det var dog stadig helt fantastisk at stå på toppen i den frie luft, og skyerne begyndte langsomt at lette imens jeg var der. Det havde dog taget mig så lang tid at nå igennem sikkerhedstjek og elevatorkøer, at jeg var nødt til at afkorte besøget for rettidigt at kunne mødes med min kæreste, der var blevet på jorden grundet skyhøj billetpris og generel højdeskræk. 
Størstedelen af andendagen blev tilbragt i Central Park, da vi var lidt ømme i benene efter den foregående dags små tredive kilometers traven rundt på Manhattan. Det var helt fint, for Central Park er STOR. Som i virkelig, virkelig meget større end jeg havde forestillet mig - og vi så endda kun en tredjedel. Jeg havde slet ikke regnet med at kunne gå alene på skovstier omgivet af stilhed, og de mange gamle træer og flotte klipper tog også fusen på mig. Det er en virkelig dejlig oase midt i ufatteligt meget larm og mylder, og efter besøget i parken forstod jeg lidt bedre hvordan man kan holde ud at bo i byen - især når man kan få så forrygende gode cheese pretzels. 
Den første aften mødtes vi med en bekendt på en hyggelig bar på Lower East Side. Det regnede støt da vi skulle tilbage, men vi bestemte os alligevel for at gå de ni kilometer hjem til hotellet, hvilket var en rigtig god beslutning. Byen var ikonisk på en helt anden måde i mørket, og med regntøjet i orden var vejret ikke så slemt - og gaderne var (næsten) tomme.

Der er meget, meget mere at se i New York, men vi fik en god smagsprøve. Jeg kan bestemt anbefale en tur til NY, hvis man alligevel er på ferie i Boston - vi brugte i alt 1500 kr på vores lille detour, og det kan også sagtens gøres billigere. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar