tirsdag den 14. august 2018

I went out into the night

Sidste uges feriefestligheder fortsatte torsdag, da min kæreste og jeg havde et halvt års bryllupsdag. Kroopholdet tidligere på ugen var en bryllupsgave fra mit arbejde, og min kærestes arbejde havde flottet sig med et gavekort på 1500 kr til Restaurant SILO i Nordhavn. Som navnet antyder, er den placeret øverst på 17. etage i den ældste silo i mit gamle hood (hvor der godt nok er sket ekstremt meget siden jeg flyttede derfra for tolv år siden), men trods den meget prominente placering, har den fået lidt halvlunkne anmeldelser rundt omkring - lidt svingende madpræstationer og uopmærksomt personale, åbenbart. Men det sker aldrig, at jeg lige har 1500 kroner at fyre af på en restaurant med dug på bordene, så vi glædede os rigtig meget alligevel. 
Og det var en helt fantastisk oplevelse. Virkelig - vi havde en helt perfekt aften lige fra vi steg ud af elevatoren og blev mødt af en overdådig udsigt over hele København. Vores tjener var enormt sød - næsten lidt for sød, da han satte sig på hug ved siden af os og lagde hånden på vores skuldre under præsentationen af forretten - men hellere dét end arrogance og ligegyldighed. Gavekortet gjorde plads til flere lækre cocktails; både til maden og på tagterrassen, og maden var helt eminent. Jeg fik en menu med fisk; min kæreste med kød, og der var ikke en finger at sætte på noget af det. Meget, meget god oplevelse, og egentlig også til at betale for almindelige mennesker - en 4-retters menu koster små 500 kr, så jeg vender gerne tilbage til SILOen engang. 
No rest for the wicked (or very privileged) - fredag og lørdag var vi på Haven Festival på Refshaleøen. Det var en virkelig god oplevelse sidste år, så vi købte billetter allerede i februar (en lille bryllupsgave til os selv, om man vil); i år var der måske ikke helt så meget på programmet, jeg bare måtte se, men beliggenheden og den gode stemning lokkede nok i sig selv. Lige som sidste år var hipsterfaktoren lige i overkanten, men køerne var nærmest ikke-eksisterende i år; lyden fra scenerne var (lidt) bedre, og Arcade Fire startede (næsten) deres koncert med tre numre i træk fra Funeral-pladen. Maden var igen noget bedre end normal festival-mad, og fordi jeg brugte SÅ mange penge på det, føler jeg et behov for at vise jer en collage med det hele. Det var et par gode dage på trods af et heftigt regnvejr lørdag, og selvom jeg stadig ikke har armene helt i vejret, kommer jeg også meget gerne til en eventuel tredje udgave af Haven Festival. 

4 kommentarer:

 1. Dejligt med dejligt på Tine - hvor fantastisk for jer, at det blev lige den oplevelse, I håbede, hysserygter findes der altid nogle af. Det ser helt uovertruffent ud :D

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var virkelig en god oplevelse! Jeg er faktisk også glad for, at vi havde det gavekort - ellers havde vi nok bare brugt pengene på et af de steder, vi kender i forvejen. :)

   Slet
 2. tjener på hug, fire retter for femhundrede, cocktails og god udsigt... jeg vil med, når jeg er i DK næste gang! det ser jo helt vildt lækkert ud. og I er så søde på det billede!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan selv være sød! Jeg vil meget gerne have dig med næste gang - det gør vi! Tror også der er flot om aftenen/i mørke, så vi kan gøre det til jul. :)

   Slet