mandag den 3. september 2018

and meet me in the middle

Channel Zero
Siden sidste år har det været planen, at jeg hvert halve år vil lave en række indlæg om de sæsoner af tv-serier, jeg har set i perioden (se links til 2017-listerne her), men tiden er simpelthen løbet fra mig, og nu er vi allerede i august. Selvom jeg i år har brugt lidt mere tid på bøger, tegneserier og podcasts, forudser jeg nu stadigvæk at jeg når op på en betydelig mængde serier ved årets udgang, så nu kommer alligevel - lidt forsinket - et par indlæg med en liste over mine sete tv-serier i årets første måneder. (En serie som The Handmaid's Tale sluttede f.eks. først i juli, og kommer derfor først med i næste omgang - og så mangler jeg stadig at se flere sæsoner af nogle rigtig gode serier, der ellers helt sikkert ville figurere højt på listen, men The Americans, The X-Files, Atlanta og New Girl må blive omtalt senere). 
13. The Simpsons sæson 29
Jeg har vist sagt det flere gange før, men jeg har ofte overvejet at stoppe med at se The Simpsons. Det er helt utroligt, at næste sæson bliver nummer 30, og det er et imponerende flot run, men måske er det også ved at være tid til at stoppe. Det er tydeligt, at der stadig er en overflod af gode idéer, men måske er vores gule venner fra Springfield ikke længere måden at formidle dem på for innovative Matt Groening. Jeg er dog completist to the core, så det er overhovedet ikke realistisk, at jeg ikke ser The Simpsons til ende - og der var da heldigvis også små højdepunkter blandt de 21 afsnit. Det var overraskende nok ikke afsnittet 'Throw Grampa from the Dane', hvor hele familien ellers besøger Danmark, men det var desværre en tam og ligegyldig affære, der kun bragte et par enkelte genkendelsessmil over mine læber. Jeg glæder mig til gengæld til at kaste mig over Disenchantment - Matt Groenings nyeste projekt. 

 12. Modern Family sæson 9
Ligesom The Simpsons er Modern Family et andet eksempel på en serie, der efterhånden kører en anelse i tomgang. Jeg har igen været moderat godt underholdt af Pritchett-Dunphy-Tucker-familiens eskapader, men børnene er snart så store, at det ikke rigtig giver mening at fortsætte, og den tiende sæson bliver da også den sidste. Jeg håber, at serien formår at vende tilbage til tonen fra de bedste sæsoner, for Modern Family fortjener at slutte på toppen, da det til tider 
har været et virkelig underholdende og skarpt komediedrama.
11. Westworld sæson 2
Jeg ville sådan ønske, at jeg kunne placere Westworld højere på listen, men anden sæson skuffer mig desværre lige så meget som den første. Til det budget og med de skuespillere forventer jeg mig mere, for jeg bliver aldrig rigtig investeret i karakterernes skæbne, selvom serien ellers forsøger at spille på de store følelser. Den er stadig sindssygt flot, men jeg kan ikke lade være med at tænke, at det scenery og de penge kunne være brugt bedre i en tv-serie-adaption af The Dark Tower. Denne krydsning af western og science fiction er stadig sært dragende, men Westworld når aldrig helt i mål. 

10. American Dad sæson 15
Femten sæsoner er også en god mængde for en animationsserie som American Dad, men den bliver jeg til gengæld aldrig rigtig træt af. Den opnår ikke længere en topplacering på mine lister, men herhjemme ser vi stadig glædeligt afsnittene om Smith-familien, der kommer ud for flere og mere ekstreme absurditeter som tiden går. Bedste afsnit i denne sæson var nummer seks - '(You Gotta) Strike For Your Right', hvor familien ser Breaking Bad baglæns og finder spor i en vild skattejagt - især Francine føler sig spirituelt forbundet med serieskaber Vince Pelican, som hun kalder ham. American Dad står stadig stærkt femten sæsoner inde. 

9. The Expanse sæson 3
The Expanse blev faktisk cancelled efter denne sæson, men er siden blevet samlet op igen af Amazon Video. Jeg synes nu egentlig de tre sæsoner har været nok i sig selv, selvom tredje sæson dog bestemt efterlader rum til videre udforskning, men lige nu får jeg mine sci-fi-behov opfyldt bedre af Star Trek: Discovery, som figurerer længere oppe af listen. Det var dog et meget rart gensyn med crewet på Rocinante, der i denne sæson har stået ansigt til ansigt med en overmagt, der kan udslette 1300 solsystemer på et øjeblik. No biggie. 

8. Channel Zero sæson 3
Sent sidste år opdagede jeg til min store glæde den amerikanske horror-antologi Channel Zero, og efter to gode sæsoner var det i februar allerede tid til den tredje, Butcher's Block, der bygger på Kerry Hammonds Search and Rescue Woods. Og den skuffer bestemt ikke - det er svært at sammenligne de tre sæsoner, da de er så forskellige, og i modsætning til en anden af mine favorit-antologiserier American Horror Story, er der ikke gengangere bag skuespillerne, ligesom instruktørerne også skifter hver sæson. Tredje sæson er instrueret af Arkasha Stevenson og handler om de to søstre Alice og Zoe, der kæmper med begyndende psykisk sygdom, og det er sindssygt (undskyld) skræmmende.

Jeg har læst flere steder, at portrætteringen er en overvældende og præcis beskrivelse af den følelse, nogle mennesker med skizofreni kan have, og jeg håber derfor ikke, at serien bliver opfattet som stigmatiserende - det modsatte har i hvert fald været intentionen fra både skuespillere og instruktørs side. Der er da også meget andet at fokusere på i Butcher's Block - blandt andet en kannibalistisk familie og en gigantisk trappe midt i skoven. Jeg har igen været virkelig godt underholdt, og kan bestemt anbefale Channel Zero. 

2 kommentarer:

  1. uh, channel zero har jeg ikke set! ser creepy ud. yay. hehe. især sidste sæson lyder virkelig spændende! lidt ligesom senua?! senua 4 ever.

    SvarSlet
  2. Jeg tror helt sikkert, at Channel Zero kunne være noget for dig! Første sæson er også ret god, selvom det er så weird, at Mark Brendanawicz (ja, jeg måtte google hans efternavn) fra Parks er en af hovedrollerne! :D Senua er noget helt særligt, og Channel Zero er mere low-budget og bygger desuden på diverse creepypasta, men det er et mega fedt koncept.

    SvarSlet