lørdag den 15. september 2018

cursing racing horses on church steps

Jeg er feriebarn i Jylland i de her dage, og vi samler kastanjer, bliver regnvåde, leger i nedfaldne blade og får varmen med simremad. Efteråret er kommet, og lige nu er det helt okay, men jeg ved, at jeg snart kommer til at savne sommeren. Dagens billeder er tydeligvis også en måned gamle - den knastørre Kløvermarken på nederste billede fortæller om sol og tørke, og fodboldbanerne er forlængst blevet grønne igen. Men fremvises skal de - for i min ferie fik jeg endelig gjort noget, jeg har snakket om at gøre i alle de ti år, jeg har boet på Amager - nemlig at klatre op i tårnet med det snoede spir på Vor Frelser Kirke på Christianshavn. 
Jeg stod i kø med en bunke turister, og opstigningen var ikke ulig mit Bunker Hill-maraton i Boston, men udsigten var det hele værd. Jeg elsker at få et nyt perspektiv på København, og på Christianshavn kan jeg endda kigge hjem, hvilket jeg ikke kan fra Mærsk Tårnet eller Rundetårn. Jeg har faktisk købt et sæsonkort nu, for jeg vil også gerne se hvordan min del af byen tager sig ud i efterårs- og vinterklæder. Min kæreste får jeg nok aldrig lokket med - han er højdeskræk, og jeg fik da også en lille smule hjertebanken, da jeg klatrede helt op ad de smalle trin i toppen af spiret - men som man lige kan ane på nederste billede, er der en hånd klar til at gribe, hvis man falder. 

4 kommentarer:

 1. fik højdeskræk af dette indlæg. og overskriftsangen på hjernen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det første er ikke så rart, men det andet er bestemt til at leve med. <3

   Slet
 2. Puha,jeg har været deroppe én gang og gør det aldrig igen.. Udsigten er fantastisk, men turen derop er imo angstprovokerende - smalle trapper, mange mennesker og klaustrofobisk vej under taget inden man rammer selve tårnet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ikke ligefrem en nem opstigning - og jeg tænkte faktisk, at det er lidt halvfarligt, i forhold til hvad man ellers er vant til af sikkerhed i Danmark ved større turistattraktioner, men det kan man selvfølgelig ikke gøre så meget ved. Jeg kan normalt godt få det lidt ubehageligt på trange steder med mange mennesker, men af en eller anden grund var jeg ikke så påvirket denne gang - heldigvis! Og ja, udsigten er så god!

   Slet