mandag den 10. september 2018

down to my minimum wage routine

Nedslag fra de sidste par uger:

 - Jeg har spist virkelig god mad fra havet på Hooked på Nørrebrogade. De har lobster rolls og lakseburgere til ganske rimelige priser, og selvom der gik lidt tid inden vi fik vores mad, var det ventetiden værd, og jeg smider gerne en anbefaling efter Hooked.

- Maden på Hooked var god, selskabet endnu bedre. Vi var en bunke tidligere kollegaer fra FONA, og ingen af os fattede helt, at det er over to år siden butikken lukkede. Det var så syret at kigge på mine venner - som jeg for de flestes vedkommende har kendt i næsten alle de ti år, jeg var i butikken - nu sad jeg til bords med en socialrådgiver, en gymnasielærer og en kommunikationsmedarbejder, og jeg kan stadig ikke finde ud af, at folk bliver voksne. 

- Jeg har genset 'Hereditary' sammen med min kæreste, og det er stadig uden sammenligning den bedste gyser, jeg har set i år. Og sidste år. Og året før. Min krop var igen i konstant alarmberedskab, og kuldegysningerne bølgede ind over mig næsten konstant i de to timer, filmen varede. Det var (selvfølgelig) klart fedest at se den i biografen, men hvis man slukker lyset og lægger mobilen fra sig, går den også på en mindre skærm. Den er grusom og ubehagelig, og virkelig, virkelig god. 

- Jeg har fundet ud af, at en af dyrlægerne på mit arbejde er fra min hjemegn. Og er igen blevet mindet om, hvor meget alder betød, da man var barn (i hvert fald for mig). Dyrlægen har skrevet speciale med en pige, der i folkeskolen gik en klasse under mig, og i mit hoved er hun stadig 13 år gammel (for hun var jo 86'er, det lille skind). Nu er jeg venner med en fyr, der ikke var født, da jeg selv var 13 år gammel. 

- I det hele taget fylder arbejdet lidt meget i øjeblikket, men på den absolut bedste måde. Min krop og mit hoved bliver udfordret positivt i en grad jeg ikke har prøvet længe, for det er selvsagt noget helt andet at arbejde med store dyr end med mus og rotter. Der er selvfølgelig både større mængder lort at skovle og hø at fragte rundt, men der er bestemt også helt andre udfordringer med blodprøvetagninger, bedøvelse, operationer og lignende, og det er så spændende.

4 kommentarer:

 1. Jeg skal helt sikkert også have genset Hereditary. Så den i biografen med en, som er mere til jump scares, så det var lidt skægt at sammenligne, hvor forskelligt vi oplevede filmen. Særligt i forhold til den underliggende, pulserende lyd, som var gennemgående flere steder i filmen. Da min veninde bliver bevidst om den, var hendes reaktion "hvor er det dog irriterende, at der er høj musik i lokalet ved siden af". Da jeg så påpeger, at det faktisk er en del af lydbilledet i filmen, var hendes reaktion "nej, hvor er det irriterende at høre på". Jeg følte det mere som en nagende uro, et ubehag og en konstant anspændthed. Kort sagt - jeg synes, det var en SÅ FED effekt og brug af lyd. Det var ikke fordi, min venindes reaktion var forkert, det var bare et godt eksempel på, hvor forskelligt vi reagerede på filmen. Ikke overraskende hadede hun filmen.

  Og føj, hvor Toni Colette dog bare er fantastisk i sin rolle.

  SvarSlet
  Svar
  1. I en længere anmeldelse ville jeg helt sikkert også have nævnt den fantastiske lydside, og ikke mindst Colin Stetsons soundtrack - han er den eneste, der må nærme sig en saxofon, hvis jeg skulle bestemme. Jeg tror bestemt du har ret i, at der er meget forskellige reaktioner på filmen; jeg havde to veninder med i biografen, hvor den ene næsten fik det fysisk dårligt, mens den anden vist kedede sig lidt. Her anden gang var min kæreste næsten ved at falde i søvn, mens jeg igen var helt opslugt - hvor var det dog en god oplevelse. Og ja, Toni Colette er jo helt forrygende. Jeg er egentlig ikke så glad for hende, men det er jo nok netop fordi hun spiller så overbevisende i nogle ret vilde roller. Alex Wolff som Peter spillede også SÅ godt, og det var helt hjerteskærende at se ham lide så meget. Pyh, sikke en film. :) Tak for din kommentar!

   Slet
 2. Åh, nogle cafeer gad man godt lige lå i Aalborg - nu er Hooked på listen 😄

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er virkelig lækkert! Jeg skal bestemt også tilbage og smage det andet på menukortet. :D

   Slet