fredag den 5. oktober 2018

someone please cut the lights

Siden sidst:

- er Daryl fra The Walking Dead flyttet ind i stuen. Vi har omrokeret i lejligheden, og han blev lidt for fremtrædende i soveværelset og skal faktisk en tur på loftet med en sort sæk over hovedet (sorry, dude!), men jeg er for doven til at gå derop. Så nu bor han i stuen. Hvilket kun gør ham endnu mere synlig end før.

- er Kim Larsen død. Hvis jeg skal være helt ærlig, har jeg gennem tiden mest af alt haft mild irritation til overs for manden og hans musik. Jeg anerkender selvfølgelig hans enormt store betydning for de fleste danskere, og jeg kan også sagtens se, hvad han kan - men jeg gider ikke lytte til ham. Jeg er heller ikke vokset op med musikken, men ligesom alle andre, har jeg alligevel én Larsen-sang, der bringer mig direkte tilbage til barndommen. For mit vedkommende er det Joanna, der kun minder mig om min morfar og lange sommerdage ved stranden på campingpladsen, og for de minder alene er jeg Kim Larsen meget taknemmelig.

- er min tid på Frederiksberg-afdelingen af mit arbejde desværre slut. På mandag skal jeg tilbage på skolebænken i Roskilde, men jeg ville langt hellere være blevet et par måneder længere hos grise i alle størrelser, marsvin, kaniner, høns og gode kollegaer, som jeg kommer til at savne. Det har været nogle af de bedste måneder i min elevtid - jeg synes, at det gik langt hurtigere med at falde til denne gang, og så er jeg virkelig blevet udfordret i arbejdet med dyrearter, som jeg slet ikke er vant til at håndtere - tænk, at jeg skulle blive 33 år, før jeg prøvede at holde en høne? 

11 kommentarer:

 1. Haha, jeg kan ikke komme mig over, at I har haft en true to size papfigur af Daryl stående i jeres SOVEVÆRELSE :-D :-D Men han matcher da ret godt de vinkende katte i stuen :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænkte godt, at den ekstra oplysning om Daryls tidligere placering ville falde i god jord et par steder. :D Han har altså været gemt ret godt af vejen af et tøjstativ, men hans gennemborende øjne når mig alle steder. :D

   Slet
 2. ‘Mild irritation’ er en meget rammende beskrivelse! For mit vedkommende kan jeg reelt lide to af hans sange (Susan Himmelblå og Tarzan Mamma Mia), ligesom Værsgo albummet var et af de 5-7 kasettebånd der kørte på skift i bilradioen, når vi i midt-80’erne var på campingferie i Frankrig. Men jeg ejer ingen af hans eller Gasolins albums, hans tekster kan være ulidelige og banale, hans stemme er en acquired taste, og jeg har aldrig kunne se det tiltalende i hans bodegaimage eller påståede folkelighed. Nå, nu lyder jeg mere irriteret end jeg egentlig er, og som dig kan jeg også godt se hvad han kan. Men i min verden er han i samme kasse som Shubidua. Dansk musik fra en fjern fortid, som mange kan lide, men som jeg ikke selv gider lytte til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sjovt, som du også fik skrevet dig ud i at lyde mere irriteret, end du er - jeg har slettet flere sætninger fra min ellers korte tekst, da det blev helt surt og småligt - helt uden det var min intention. Jeg har også haft det svært med folkeligheden, men ja, lad nu det ligge - jeg er bare ret lettet over, at der rent faktisk findes andre som mig derude. Kan dog lige ødelægge det hele og nævne, at jeg til gengæld er vokset op med Shubidua - og dem har jeg det helt anderledes med. :D Ej, det passer ikke helt - de er altså også for længst røget ud ad min bevidsthed, og din sidste sætning beskriver også meget godt mit forhold til både Larsen og Shubidua.

   Slet
 3. Den gjorde naller.
  Larsen. Mit lille hjerte;)

  SvarSlet
  Svar
  1. OK. Helt i orden. :) Synes nu ikke, at jeg var så slem ved ham. :)

   Slet
 4. Det var du heller ikke.
  Det var bare et lunt ouch (googlede det enda inden, for at være sikker på at ouch ikke kun eksisterede i mit hoved) til din og udkastet´s samtale. Den faldt bare lidt på jorden:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, okay - det er nok bare mig, der var lidt ekstra overfølsom, fordi jeg netop ikke ville støde nogen, og så måske gjorde det lidt alligevel. :)

   Alt er godt - og tak for dit lune ouch! :)

   Slet
 5. Ejj, du virker absolut ikke som den stødende type. Tværtimod faktisk.
  :)

  SvarSlet