torsdag den 20. december 2018

and I got bad nostalgia for what came before

Jeg føler at jeg gentager mig selv, men jeg har travlt. Heldigvis primært med gode og spændende ting, men jeg glæder mig meget til ikke længere at skulle stå op før klokken fem om morgenen. Jeg har dog haft tid til at pakke julekassen ud og pynte op sammen med Jimmy, der var så interesseret i hunde/katte/lama-julepynten, at han væltede planten tre gange i træk. På pladehylden er min Lichterengel blevet genforenet med sin Bergmann, der var dette års adventsgave fra min far, og det er en dejlig tilføjelse til min samling af tysk træjulepynt. Jeg er teknisk set ikke rigtig i julestemning, men jeg er heller ikke IKKE i julestemning, og det stiller jeg mig tilfreds med i år. 
Nederst fremviser Jimmy min samling af helt ærligt enormt grimt elge/rensdyr-julepynt, som jeg alt sammen har fået forærende af min mor. Jeg har troligt stillet det frem hvert eneste år, men det er jo bare noget fjollet julepynt, hun har fundet på tilbudshylden i Netto - det er ikke nostalgifremkaldende klenodier fra min barndom eller meningsfyldte kærlighedserklæringer, og nu er det sendt til genbrug. Jeg har vist nævnt det før, men jeg har fået meget lettere ved at skille mig af med ting (vidste I forresten godt, at hoarding tidligere blev anset som en afart af OCD? Jeg har aldrig beholdt tomme mælkekartoner eller brugt sølvpapir, men jeg har gemt alt fra gavemærker til biografbilletter, og jeg har MANGE bøger, film, spil, tøj - og ting generelt - ikke at jeg i øvrigt overhovedet prøver at antyde at jeg kan sætte mig ind i, hvordan det må være at leve med så forfærdelig en sygdom). Jeg er efterhånden nået dertil, hvor det er nok for mig at tage et billede af nogle af de ting, der reelt ikke har nogen værdi for mig - og så kan jeg gemme dét i stedet. Det er dog lidt ekstra svært med ting fra min mor - og julen vil jeg nok altid forbinde med min mor på godt og ondt; heldigvis har vi mange skønne juleminder, men det fylder selvfølgelig også en del, at jeg mistede hende i december måned. Men nu er de grimme elge altså røget ud! :) 

2 kommentarer:

  1. dit julepynt er så fint! juledyrene i potteplanten er direkte misundelsesværdige. sjovt; det første jeg tænkte da jeg så træelgen, var at den godt nok er nuttet, 80er-agtig (pandebåndet) og kikset på den gode måde. :) måske kan en anden amagerikaner få glæde af den en dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor er du sød! Jeg blev også svært glad for potteplante-juledyrene, da jeg spottede dem. Jeg ved jo også godt, at smag er meget forskellig - og der findes nok en del mennesker, der vil argumentere for, at jeg har beholdt det grimmeste af min julepynt. :D Ja, jeg håber elgen står (sidder, er det vel) i et andet hyggeligt, amagerkansk hjem nu.

      Slet