lørdag den 12. januar 2019

it's the song I've been trying to sing

Jeg er ikke meget for nytårsforsætter eller større markeringer af, at endnu et år er gået - men årsskiftet er måske alligevel en meget god anledning til at være lidt selvcentreret og gøre en eller anden form for status. Jeg hænger nogle gange lidt fast i fortiden og er ofte slem til at definere mig selv ud fra den person, jeg var engang - selvom jeg er et helt andet sted i livet nu. Derudover kniber det også lidt med at få skrevet mere om, hvad der helt aktuelt ligger mig på sinde, fordi jeg altid føler, at hvert emne skal tildeles sit eget, gennemarbejdede indlæg - med det resultat, at jeg aldrig får fortalt om, hvad der rører sig hos mig lige nu. Derfor følger en meget blandet liste i punktform med lidt fakta om hvem jeg er i januar 2019.

- Jeg er 33 år gammel, født og opvokset lige mellem Øst- og Nordjylland og bosat i København siden 2005. Sidste år blev jeg gift med min kæreste, og om en måneds tid kan vi fejre vores første bryllupsdag - og til maj har vi været sammen i 12 år. Vi bor i en lejlighed på Amager med vores kat Jimmy. 

- Vi har ikke børn, og skal heller ikke have nogen. Det har jeg aldrig været det mindste i tvivl om, og jeg har været vant til at være i en evigt undskyldende forsvarsposition, men jeg har rykket mig lidt det sidste års tid. Jeg har fundet nogle childfree-fællesskaber på facebook, hvilket har været en øjenåbner for mig, og jeg har nu en lidt anden tilgang til de dybt grænseoverskridende børnesnakke (uden at være fjendsk og afvisende, selvfølgelig - bare med lidt mere sort humor og absolut ingen undskyldninger for mig selv.) Det er blandt andet et af de emner, jeg gerne vil dykke mere ned i herinde. 

- Mange tror, at jeg slet ikke bryder mig om børn, fordi jeg ikke selv skal have nogen. Det er en klassiker at trække niece-kortet, men det gør jeg altså også - for jeg ELSKER min niece. Jeg er også ret glad for mine veninders børn, og det er helt særligt at være med på sidelinjen og se dem vokse op. Men det er nok ikke helt forkert at jeg har lidt sværere ved at falde i svime over børn generelt - der vil jeg ofte være mere tilbøjelig til at dåne over folks kæledyr i stedet. 

- På mandag skal jeg tilbage på skolebænken, og om bare fem måneder er jeg færdiguddannet dyrepasser med speciale i forsøgsdyr. Det har været en helt ny retning for mig, og et eller andet sted er jeg stadig lidt overrasket over, at jeg tog springet - men jeg er så glad for det. Når man vælger ikke at få børn, kan man ofte møde den forventning, at man i stedet har en prestigefyldt karriere, og det har taget mig mange år at acceptere, at det ikke er dét, jeg skal eller overhovedet har lyst til. Jeg vil gerne have et arbejde, jeg er glad for, og hvor jeg kan holde helt fri, når jeg går hjem (tidligt) om eftermiddagen - men hvor der er masser af muligheder for at dygtiggøre sig og udvikle sig. Det har jeg fået på min elevplads, og jeg håber sådan, at jeg kan blive der. 

- Jeg har haft OCD siden jeg var barn, men det blev først diagnosticeret da jeg flyttede til København. Jeg fortæller ikke vidt og bredt om min diagnose; den definerer mig ikke, men jeg skammer mig heller ikke over den - og der var utroligt mange ting, der faldt på plads for mig, da der endelig blev sat ord på min lidt krøllede hjerne. I dag er det slet ikke slemt - jeg har fundet en god balance med en lav medicindosis og brug af kognitive redskaber, jeg har lært i terapi, og det fungerer virkelig godt for mig. OCD er en utrolig kompleks lidelse, der kommer til udtryk på mange forskellige måder; den undertype, der dominerer hos mig er invasive tanker, katastrofetanker og magisk tænkning - og dermed ikke noget, andre umiddelbart kan se - selvom jeg også har elementer af tælle-, ordens- og tjekkeadfærd. Jeg bruger blandt andet bloggen som et afløb for noget af mit organiserings- og dokumenteringsbehov; hvilket kan forklare den grotesk høje frekvens af indlæg om chips, Stephen King og tv-serier. OCD er endnu et emne, jeg gerne vil skrive mere om ved lejlighed. 

- I øjeblikket er jeg meget optaget af hele debatten om overbefolkning. Det er et alt for komplekst emne at tale meget om her, men det er helt uforståeligt for mig, at det ikke fylder mere i folks bevidsthed, i medierne og i debatten om global opvarmning og ressourcemangel. Det vender jeg også tilbage til en dag, men indtil da vil jeg lige efterlade jer med et link til en live-tæller af verdens befolkningstal. Hver dag bliver vi 200.000 flere mennesker på jorden - mennesker, der alle skal have mad, vand, tøj, et sted at bo, uddannelse, arbejde osv. Det kan godt få mit hjerte til at banke lidt hurtigere. 

- Jeg har lært at hækle! For folk, der kender mig, vil det være en chokerende oplysning, da jeg altid har holdt mig langt væk fra alt, der bare minder lidt om håndarbejde. Min Boston-bosatte veninde lærte mig the basics over en weekend, og jeg har hæklet granny squares i en lind strøm siden. Jeg vil gerne hækle mere, men nu er jeg jo begyndt at spille Red Dead Redemption II, og det trækker altså lidt mere - trods alt. Jeg havde tænkt mig at vente med at fortælle om min hækling, til jeg stolt kunne fremvise et stort projekt, men lige nu har det lange udsigter, og for den almindelige læser af min blog er det nok heller ikke så vigtige nyheder. 

Apropos RDR2 vil jeg nu tænde min Xbox og tage en tur mere på hesteryg. Hvis der er andet I godt kunne tænke jer at vide om mig, spørger I bare - og jeg er også lidt nysgerrig på, hvem I er? Hvad optager dig lige nu? 

10 kommentarer:

 1. Nogle gange tror jeg altså, at du er en klon af mig! :-D Altså udover at jeg er mere til at brodere end hækle; og jeg er mere til Borderlands 2 end til RDR2 (selvom jeg må indrømme, at det måske kun skyldes, at jeg først for ganske nyligt startede med at game, og jeg derfor bare ikke har nået RDR2 endnu…); og jeg er helt sikkert mere til Fredrik Backman end Stephen King, haha :-D

  Min mand og jeg skal heller ikke have børn, og derfor glæder jeg mig meget til at læse mere om dét! Også OCD, chips, forsøgsdyr, studiet osv. osv. Jeg tror sådan set at jeg er fan af det hele – ja, selv Stephen King :-D Du må også meget gerne lave flere af de her ”fakta om dig i punktform”, det er ret så hyggeligt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, sikke et dejligt svar! Og ja, jeg har også flere gange tænkt, at vi er ret lig hinanden på mange punkter, og det er kun sjovt at opdage flere. :) Jeg er nu også ret glad for Backman, og selvom jeg meget nødigt vil indrømme det, fældede jeg en lille tåre til Ove-filmen, da jeg så den i julen. :)

   Jeg kan VIRKELIG anbefale RDR2 - også for 'begyndere'. Det er forrygende flot, virkelig solidt story-wise, frit nok til at man kan udforske uendeligt, men samtidig struktureret nok til at man altid ved, hvordan man kommer videre i hovedhistorien. Jeg er kæmpe fan.

   Tak igen for din fine kommentar - fakta i punktform er også hyggelige at skrive (man er vel lidt selvoptaget). :)

   Slet
 2. Hvor er det et hyggeligt indlæg - også selvom man ved det meste!😍 Jeg er imponeret over at du er hoppet med på hæklevognen - jeg tager stadig tilløb, men håber jeg tilegner mig tålmodigheden til det en dag - det ser så hyggeligt ud når hele dameflokken (minus kun K og jeg) sidder på nørklerække til familiefødselsdage.

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Anne! Ja, meget af det er jo set før, men det var meget rart lige at opsummere lidt, for jeg synes godt nok der er sket meget i mit liv de sidste år. :)

   Jeg er hoppet forsigtigt med på hæklevognen, vil jeg sige. Jeg har lyst til at gå all-in, men ved samtidig at det ville overtage mit liv fuldstændigt, så indtil videre hyggehækler jeg bare lidt uden et større mønster for øje. Men det er enormt afstressende - jeg kan sagtens anbefale det. :)

   Slet
 3. Uh, det skal du kun sige én gang! Du er nu med på min mentale liste over strikkere og hæklere. Kom med på fredag! https://www.facebook.com/events/2279515035639434/

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, hvor er du sød! Og fedt, at du lige havde dét event i ærmet. :D Jeg kan desværre ikke komme på fredag, men kommer meget gerne forbi en anden gang snart og leger med garn. <3

   Slet
 4. åbnede selvfølgelig linket, fordi jeg elsker skræk og rædsel (?!). efter fødselstallet var steget 3000 på et par minutter, måtte jeg lukke det igen... jeg har ikke rigtigt nogen pointe med denne kommentar, bare... ... ... ja.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, I KNOW!!! Jeg ved præcis, hvordan du har det. 9000 mennesker i timen! (Når de døde er fraregnet, ikke.) Så. Ja. Så ved vi det.

   Slet
 5. Vi vil meget gerne læse mere om din OCD. Det er spændende.
  Og jeg synes det er så dejligt at du har fundet mere ro i at skulle snakke med folk om at I ikke skal ja børn. Folk skal slappe af. Og et plus er at så får Vibe større gaver :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for, at du synes det er spændende. Der er virkelig også mange ting, du vil kunne se i mig - det er lidt skørt at læse 'om sig selv' nogle gange. Og ja - HELT klart større gaver og mere forkælelse og kærlighed til Vibe. <3

   Slet