lørdag den 2. marts 2019

there's a sequel to the things I've done

Fra Body Worlds-udstillingen på Experimentarium
Jeg afleverede min eksamensopgave i går eftermiddags, og jeg har virkelig svært ved at forstå, hvor hurtigt tiden er gået. Jeg er ikke god til store forandringer i mit liv, og for bare tre år siden vidste jeg stadig ikke helt, om jeg turde tage springet og starte helt forfra med uddannelse. Men så gik det faktisk ret hurtigt med både at starte i skole og finde en elevplads, og på onsdag skal jeg til den mundtlige del af min afsluttende eksamen, og så er jeg altså snart færdigudlært dyrepasser med speciale i forsøgsdyr. Det er jeg virkelig glad for og stolt af, selvom det stadig fylder en del, at jeg ikke har et job til juni, men jeg vil prøve at fokusere på at få det bedste ud af min afslutning. 

Jeg har haft en ret god uge med opgaveskrivning.  Især da jeg accepterede, at jeg gør det bedst på min egen måde - jeg har sovet til næsten middag, haft et par korte venindeaftaler, hygget med Jimmy, gået ture og set tv-serier, og ved fem-tiden åbnede jeg computeren og begyndte at arbejde. Jeg var mest effektiv mellem klokken ni om aftenen og tre om natten, hvor jeg blev totalt opslugt af processen, og det sværeste for mig var helt klart at holde mig inden for begrænsningen i anslag. (Det lyder super irriterende og stræber-agtigt; men virkeligheden er bare, at jeg går på en erhvervsuddannelse - opgaven må være 28.800 anslag (omkring 12 sider), og det er virkelig ikke ret meget, når min underbevidsthed stadig føler, at jeg skal uddybe og forklare alle aspekter i projektet, som var det et speciale på universitetet). 
Efter deadline i går cyklede jeg en tur på Helgoland og sprang i Øresund. Det var skønt at komme ud i det fantastiske vejr og lade det iskolde vand tømme mit hoved for tanker, og efterfølgende behøvede jeg ikke saunaen, men kunne lufttørre i solens stråler. Jeg havde en virkelig god følelse i kroppen, og jeg tænkte på det blogindlæg, jeg ville skrive senenere om netop aflevering af projekt, men også glæden over AaBs sejr over Hobro, der ville bringe dem meget tættere på top 6. Jeg ville drage en parallel mellem vores fælles kamp; at vi var kommet i mål med første etape, men i næste uge skulle til en helt bogstavelig eksamen og en mere figurativ én af slagsen på Brøndby Stadion, og jeg skrev en note i min telefon for at huske det. 

Det er derfor min skyld, at AaB måtte nøjes med 1-1 i går aftes. Jeg VED jo godt, at jeg ikke har nogen indflydelse på resultatet af en fodboldkamp spillet i den anden ende af landet, men samtidig føler jeg med hver en fiber i min krop, at jeg beseglede AaBs skæbne i det øjeblik, jeg tillod mig at gå ud fra en sejr, og noterede det ned på skrift. Sorry, guys. 

6 kommentarer:

 1. HURRA! tillykke med den afleverede opgave! stolt ven. :') måske vi burde tage et hop i øresund sammen, når vi skal ses; det lyder så fristende

  SvarSlet
  Svar
  1. TAK! <3
   Og det vil jeg meget gerne! Men så må vi håbe på godt vejr igen, for jeg kan ikke tage dig med på Helgoland og i sauna- de er super strikse med gæster. Det kan man nu også sagtens - det er jo det, jeg har gjort de andre år. :)

   Slet
 2. Ak ja, man skal passe på med jinx... Jeg ser med gru frem til de to næste kampe. I gamle dage ville de hvii' ikke være et problem på hjemmebane, men denne sæson er udekampe jo næsten at foretrække. Problemet er at også både Horsens og Randers kan komme bagfra - det bliver en gyser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, det er så skrækkeligt! Jeg har slet ikke nerver til de næste to kampe. Af en eller anden grund har jeg sagt ja til at tage til Brøndby på søndag, og det bliver jo helt ulideligt. Forhåbentlig ulideligt spændende, og ikke ulideligt deprimerende... Men ja, man må sige, at slutspillet virker efter hensigten i år - det er godt nok spændende.

   Slet
 3. Har en on-going diskussion med en ven, om vi tør se kampen live på Brøndby stadion - i det meget hypotetiske tilfælde at Aab skulle gå hen og vinde (han er lidt af en kylling ;-))Det bliver en svær kamp, men se hvad Ajax gjorde i Madrid igår. Miraklernes tid er ikke forbi..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes I skal tage afsted! Det bliver så spændende! Det er efterhånden mange år siden jeg sidst var på Brøndby Stadion - det var med et hold kollegaer, også mod AaB, og vi vandt! Vi sad på et relativt neutralt afsnit, men jeg var blevet utroligt fuld, og jeg var SÅ glad. Ikke hoverende, men MEGET glad - men der skete heldigvis ingenting. Jeg tror jeg holder mig til cola i dag og håber på en Risgård-scoring. God kamp!

   Slet