mandag den 22. april 2019

this is the kind of magic you bring

Min søsters hund Silke er efterhånden ved at være en halvgammel dame - hun fylder ti til oktober, og selvom hun stadig kan løbe hylende rundt i cirkler helt overstadig af lykke, tilbringer hun efterhånden en del tid med at ligge i solen og dovne den. Hos min far skal det åbenbart helst foregå i purløgene, mens hun derhjemme kan ligge på bløde puder under en balkon - eller midt på den dejligt store græsplæne. Hun er verdens mest specielle og dejlige hund, og jeg nyder sådan at tilbringe tid sammen med hende. Det gør jeg i øvrigt også med min niece, der heldigvis er mindst lige så skøn. 
Min barndomsby har været genstand for en del opmærksomhed i medierne, hvilket jeg kort nævnte her. Fredag aften gik jeg en lang tur i byen sammen med min veninde helt tilbage fra børnehavetiden - vi har efterhånden kendt hinanden i over tredive år - og de velkendte skovstier og fjordens blikstille overflade var den perfekte baggrund til vores samtaler. Selvom vi ikke får talt sammen så ofte, som vi gerne ville, føles det altid så trygt og velkendt at snakke med hende, fordi vi er vokset op sammen. Vi udviklede os ret hurtigt i forskellige retninger, men det har aldrig været nogen hindring for et nært og dybt venskab, og det var et par tiltrængte timer med min gode veninde. 

Afslappende aktiviteter har fået en lidt anden betydning, efter den halvandetårige er kommet til, men jeg fik sneget mig til at læse Politiken i et par timer i en stille stund hos min far, der troligt plukker en buket blomster fra haven til min søster og jeg hver gang vi er hjemme, og det er en lille gestus, der betyder uendeligt meget for mig.

Efter jeg er kommet hjem til København, har jeg nydt de sidste feriedage. Jeg har gået ture, været i vandet, fejret min nevøs 11-års fødselsdag - og i dag har jeg gjort rent i hele lejligheden, men mest fordi jeg havde lyst. Det har været så tiltrængt og dejligt med ferie, og nu er jeg så klar til den sidste måneds tid som dyrepasserelev på Københavns Universitet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar