torsdag den 16. maj 2019

the world's an inventor

Vores sommerferie og mini-Tour de Jylland i sidste uge bragte os fra Østjylland mod vest. Min kæreste er fra Skive, så vi havde et par hyggelige dage i svigerfamiliens selskab (der blandt andet bød på korkoncert i Glyngøre Kirke med min svigermors kor - den tredje 'koncert', jeg har været til i år, hvilket er lidt trist), inden vi kørte lidt  nordpå og tog færgen til Fur. Vi har begge tidligere besøgt denne lille perle i Limfjorden, men det er godt nok længe siden - for mit vedkommende hele 22 år, da mit sidste visit var med min sjetteklasse på lejrskole. 
Naturen på Fur er helt unik. Der er tydelige spor fra den sidste istid; stejle skrænter, bakket landskab og masser af kalk og ler - og så var øen også beboet i oldtiden, hvilket adskillige flotte gravhøje vidner om. Man må kun køre 50 km/t på hele øen, og de fleste steder er vejene mere eller mindre fremkommelige grusveje, men det gør kun oplevelsen endnu mere hyggelig. Der er overraskende mange seværdige steder på den lille ø, og jeg er helt ked af, at vi ikke havde mere tid til at opleve flere af dem. 
Vi spiste en sen frokost (så sen, at vi ikke nåede Fur Bryghus) på Fur Færgekro, hvor jeg fik et ganske hæderligt stjerneskud, og min kæreste fik den største schnitzel, jeg nogensinde har set (det var måske lidt kvantitet over kvalitet, dog). Jeg vender meget gerne tilbage til den fine, lille ø engang i fremtiden, og der behøver ikke at gå 22 år igen. 

2 kommentarer:

  1. Jeg vil meget gerne med en tur til Fur!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan vi da godt finde ud af engang! <3

      Slet