lørdag den 11. maj 2019

they keep collecting in my brainDe sidste par år har jeg flere gange sagt, at '2017 er Stephen Kings år', eller '2018 har budt på SÅ meget godt Stephen King', og nu gør jeg det igen - 2019 er helt ubetinget Stephen Kings år. Tallet 19 er også ganske signifikant i The Dark Tower-universet, så det er måske heller ikke så underligt, at tingene går Kings vej i øjeblikket, men uanset hvilke kræfter der står bag, har vi virkelig gang i en Stephen Kingaissance. Der er så mange spændende projekter i vente, og i dag lister jeg de vigtigste op - først de sikre, og dernæst dem, der stadig er på rygtebasis. Brace yourselves - der er virkelig meget. 

SIKRE PROJEKTER:

TITEL: The Institute
TYPE: Roman
HVORNÅR: September
Der er som sagt SÅ meget på tegnebrættet at det er svært at finde ud af, hvad jeg glæder mig mest til - men en af kandidaterne er selvsagt årets romanudgivelse, der lyder enormt interessant. Det er lidt uofficielt en fortsættelse til Firestarter, der ikke er blandt mine favoritter, men telekinesis-og telepatidelen havde bestemt potentiale, og de evner kommer tilsyneladende og heldigvis til at spille en stor rolle i The Institute. Bogen handler om drengen Luke Ellis, der bliver bortført fra sit hjem imens hans forældre bliver myrdet, og han bliver placeret på The Institute sammen med andre børn, der har 'evner' ligesom ham. 

TITEL: Gwendy's Magic Feather
TYPE: Novella (OBS! Af Richard Chizmar)
HVORNÅR: November
Fortsættelsen af Gwendy's Button Box er faktisk skrevet af Richard Chizmar alene, og burde måske ikke optræde på listen, men eftersom den stadig foregår i Stephen Kings Castle Rock, synes jeg den fortjener at blive nævnt. Coveret antyder også, at karakteren Richard Farris, der tydeligvis er Randall Flagg i en af mange forklædninger, vender tilbage, så bogen får bestemt en plads på min reol. 

TITEL: It Chapter 2
TYPE: Film
HVORNÅR: September
Vi har allerede fået Pet Sematary i biografen i år, men heldigvis bliver det ikke den eneste, for til efteråret kommer anden del af It, som jeg har tårnhøje forventninger til. Jeg var og er meget begejstret for første del, men den gamle miniserie fejlede netop totalt, da fokus kom på den voksne Loser's Club, så jeg er lidt spændt på at se hvordan den nye fortolkning griber dét an. Castingen er dog (næsten) lige i skabet, og med folk som Jessica Chastain, James McAvoy og Bill Hader (yay!) kan det ikke gå helt galt. Håber jeg. Første trailer landede i torsdags, og de har i hvert fald ramt en af de ikoniske scener med Mrs. Kersh klokkerent.

TITEL: Doctor Sleep
TYPE: Film
HVORNÅR: November
Mike Flanagans filmatisering af fortsættelsen til The Shining, Doctor Sleep, har været længe undervejs, men nu skulle den være sikker, og selvom romanen ikke ligefrem blæste mig bagover, glæder jeg mig enormt meget til november. Primært fordi Ewan McGregor spiller hovedrollen som den voksne, alkoholiserede Danny Torrence, og det tror jeg kun kan gøre historien endnu bedre. Jeg havde nogle kritikpunkter omkring bogens længde - den var alt for kort - og jeg håber, at filmen ikke kommer til at virke lige så forhastet, men det jeg har hørt indtil nu virker meget lovende. Mike Flanagan er et kendt navn i King-universet, da han også har instrueret Gerald's Game, og så var han i øvrigt manden bag sidste års forrygende Haunting of Hill House. 

TITEL: Castle Rock sæson 2
TYPE: TV-serie
HVORNÅR: TBA, tidligst sidst på året
Første sæson af Castle Rock var for mig et underholdende og fedt bekendtskab, og jo mere jeg hører om anden sæson, jo mere glæder jeg mig til at vende tilbage til Stephen Kings fiktive by, hvor serieskaberne Dustin Thomason og Sam Shaw tager sig nogle kunstneriske friheder og laver interessante mash-ups af karakterer fra Kings univers. Anden sæson kommer til at have en vis Annie Wilkes i hovedrollen - et spændende valg, når nu Kathy Bates' optræden i Misery var så ikonisk. Denne gang får Lizzy Caplan (billedet) lov til at prøve kræfter med rollen, og det er jeg jublende lykkelig for, for hende elsker jeg. En gammel King-kending, Tim Robbins, kigger også forbi som Reginald 'Pop' Merrill, der var et ganske ubehageligt bekendtskab i The Sun Dog. Jeg glæder mig! 

TITEL: Mr. Mercedes sæson 3
TYPE: TV-serie
HVORNÅR: TBA
I april blev det annonceret, at vi også får en tredje sæson af Mr. Mercedes, men jeg er ikke sikker på, at den når at løbe over skærmen i 2019, og jeg er i øvrigt også en lille smule loren omkring serien, da jeg lige nu ikke helt kan gennemskue, om Brendan Gleeson stadig er en del af castet. Anden sæson brød så meget med kronologien i trilogien af bøger, at tredje sæson også kommer til at blive et lidt underligt miskmask af en historie fra anden roman, samt en løkke på den historie, serieskaberne selv fandt på i anden sæson. Jeg krydser fingre for Brendan Gleeson og en tilfredsstillende historie, men min begejstring er desværre dalet en smule siden den forrygende første sæson. 


NÆRMEST SIKRE PROJEKTER:
TITEL: Lisey's Story
TYPE: Miniserie
HVORNÅR: TBA
En af de mest spændende nyheder den sidste måneds tid er castingen af Julianne Moore i hovedrollen i miniserien over Lisey's Story, der er en af mine favoritter blandt Kings 'nyere' værker. Det er også en af Kings egne favoritter, og han skal skrive alle otte afsnit af serien, med Josh Boone (der er stor King-fan) som instruktør. Det lyder virkelig interessant, og jeg glæder mig til at høre mere. 

TITEL: The Outsider
TYPE: Miniserie
HVORNÅR: TBA
Man må smede, mens jernet er varmt, og således er Kings nyeste roman fra sidste år, The Outsider, også allerede ved at blive lavet til en miniserie på HBO, hvilket umiddelbart er et fantastisk match for denne meget mørke, monstrøse krimifortælling. Ben Mendelsohn, som jeg primært kender fra sin ubehagelige (men enormt velspillede) rolle i Bloodline, skal portrættere historiens hovedperson, politimanden Ralph Anderson, og min indtil videre eneste anke er, at karakteren Holly Gibney (der jo også optræder i Mr. Mercedes, hvor hun spilles eminent af skønne Justine Lupe) skal spilles af en ny skuespiller - på den anden side kan det også blive ret interessant at se, hvad Cynthia Erivo kan give den rolle. De første par afsnit skal i øvrigt instrueres af Jason Bateman, der har fået meget ros for både sin rolle og instruktion af Netflix-serien Ozark, som jeg ikke har fået set endnu. Jeg kender ham bedst som den hårdt plagede Michael Bluth i Arrested Development, hvilket mildest talt må siges at være lidt noget andet. 

TITEL: 'Salem's Lot
TYPE: Film
HVORNÅR: TBA
Gary Dauberman, der også har arbejdet på It, har kastet sig over 'Salem's Lot - med James Wan (Saw, Insidious og The Conjuring) som producer. De tidligere adaptioner har ikke lykkedes med at formidle romanens trykkende stemning, selvom der var formidlende omstændigheder - den første havde seje vampyrer, og den seneste havde Rob Lowe - så nu må vi se, om det vil lykkes denne gang. 
TITEL: The Dark Tower
TYPE: TV-serie
HVORNÅR: TBA
Filmatiseringen af The Dark Tower er blandt mit livs største skuffelser. Jeg kunne derfor næsten ikke være i mig selv af glæde over at opdage, at der ville komme en Dark Tower-TV-serie (selvom jeg var lidt skeptisk over at producenten er Amazon), men jeg fandt hurtigt ud af, at TV-serien kun vil dække fjerde bog i serien, Wizard & Glass, der handler om Rolands ungdom, og det lagde lidt en dæmper på min begejstring. Jeg synes det er både urimeligt og uforståeligt, at The Dark Tower ikke får den behandling, den episke fortælling fortjener - den burde være et HBO-show på flere sæsoner på linje med Game of Thrones. Men okay, jeg må tage hvad jeg kan få - og jeg er da også lidt spændt på at se, hvad der kommer ud af det.

TITEL: Creepshow
TYPE: Antologi-TV-serie
HVORNÅR: TBA, måske sidst på året
Jeg nævner også lige Creepshow, der oprindeligt var den ikoniske horror-antologi-firserfilm fra Stephen King og George A. Romero, men som nu bliver en tv-serie med Walking Deads Greg Nicotero som både instruktør og producer. Ét af afsnittene tager udgangspunkt i en endnu ikke offentliggjort King-historie, men jeg glæder mig også til resten af sæsonen, der byder på historier fra blandt andre Joe Hill og Joe Landsdale. 


NOGET MERE USIKRE PROJEKTER:
TITEL: The Talisman
TYPE: Film
HVORNÅR: TBA
Jeg tør næsten ikke tro på, at dette projekt bliver til virkelighed, så for ikke at jinxe det, placerer jeg den mulige filmatisering af den forrygende The Talisman under denne kategori. Men det ser ud til, at vi endelig får lov til at se Jack Sawyers vilde rejse igennem USA og en alternativ dimension på den store skærm, og det er endda Mike Barker, der har instrueret flere af de grumme afsnit i Handmaid's Tale, der skal forsøge at bringe en af mine yndlingskarakterer Wolf til live, så det bliver forhåbentlig en mørk og voldelig fortolkning. Min dygtige og awesome og søde veninde har i øvrigt HÆKLET Wolf til mig - denim overalls og det hele - og det er en af de bedste gaver, jeg nogensinde har fået. 


TITEL: Sleeping Beauties
TYPE: TV-serie
HVORNÅR: TBA
Det er måske strengt at sige, at der er et Stephen King-projekt jeg ligefrem ikke ser frem til, men jeg kan helt ærligt ikke se, hvorfor vi har brug for en tv-serie over Sleeping Beauties, der var lidt af en skuffelse. Det hjælper ikke på det, at serien allerede nu bliver markedsført som 'open-ended', hvilket er noget af det, jeg hader allermest ved fiktion. Jeg har ikke selv fantasi til at forestille mig en god slutning på komplicerede historier, så giv mig nu bare en tilfredsstillende slutning, altså! Der er kun én open-ended historie, jeg er ualmindeligt glad for, men det ville være en spoiler at fortælle hvilken. Åh, Owen King (Stephen Kings søn, som han skrev Sleeping Beauties med) skal i øvrigt skrive manuskriptet til pilotepisoden bestilt af AMC. Oh well.


TITEL: The Stand
TYPE: TV-serie
HVORNÅR: TBA
Josh Boone er som sagt stor King-fan (eller constant reader, som vi kaldes), og han har i årevis drømt om at lave en fortolkning af The Stand. Nu ser det ud til, at projektet rent faktisk bliver til noget, da CBS All-Access har bestilt en miniserie på 10 afsnit, som Owen King skal producere. Trods den sidste lille detalje håber jeg virkelig, at projektet bliver til noget denne gang, for den episke fortælling fortjener altså en bedre behandling end miniserien fra 1994. 

Der er endnu flere projekter på tegnebrættet (In the Tall Grass, Revival, Mile 81, Tommyknockers og mange flere), men så nærmer vi os virkelig løse rygter, og jeg synes egentlig, at listen er lang nok som den er. Det er en herlig tid at være King-fan i, og jeg glæder mig meget til at dykke ned i alle fortolkningerne. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar