fredag den 21. juni 2019

we've got rainbows yet to find

Jeg afspadserer et par dage op til weekenden - og på mandag afspadserer jeg forud for min weekendvagt, så pludselig har jeg lidt uventet en miniferie på fem dage. Det er helt ærligt også noget tiltrængt, for det har været lidt hårdere at overgå fra min status som elev til "rigtig" dyrepasser end jeg havde forventet. Det er også spændende og lærerigt, men mit hoved er godt fyldt op i øjeblikket, når jeg cykler hjem fra Nørrebro, og om natten drømmer jeg om mus. Derfor er det som sagt nok meget sundt at jeg lige trækker stikket et par dage, og da min kæreste samtidig har ferie i denne uge, har vi udnyttet det gode vejr til fulde. 
Eller - i går startede vi faktisk dagen indenfor, da vi besøgte Medicinsk Museion i Bredgade. Det piner mig, at jeg er så dårlig til at udnytte byens mange spændende tilbud, og især Medicinsk Museion har jeg villet besøge i årevis. Jeg blev heldigvis heller ikke skuffet - det helt overordnede koncept med udstilling af den medicinske historie i Danmark er (for mig, i hvert fald) helt vanvittigt interessant, og især gjorde fremvisningen af "Det Indsamlede Menneske" stort indtryk på mig. (Okay, okay, det vidste jeg godt, at den ville. Jeg vil ikke lade som om, at jeg ikke blev lokket af tanken om bizarre misfostre i glas. Jeg har nogle sære interesser.) Ved indgangen til rummet bliver man advaret mod at gå til højre, hvis man ikke har lyst til at se fostre og babyer med diverse misdannelser, men for mig var det klart hovedattraktionen. Jeg havde dog slet ikke forventet at se så velbevarede og "hele" eksemplarer, og det var svært ikke at få lidt ondt i maven ved tanken om de kvinder, der fødte siamesiske tvillinger eller babyer med havfruesyndrom. Det var et virkelig fedt besøg, og jeg kan anbefale alle at tage et smut forbi. 

Jeg har mange, mange(!) billeder derfra, men jeg synes også det er lidt voldsomt at smide billeder af døde babyer i hovedet på nogen, der ikke lige har bedt om det. Billedet er i stedet fra Kastellet, hvor vi gik forbi bagefter ned mod vandet og en vanvittigt dyr is. 
Vi gik ind forbi Christiania på vejen hjem, hvor Thomas Dambo lige har opstillet Green George - endnu en kæmpe trold bygget i genbrugstræ, og nok også en af mine favoritter. Han er simpelthen så flot og udtryksfuld, og sammen med det imponerende vægmaleri og 3D-kunst, har han gjort Christiania endnu mere spændende at udforske. Jeg har tidligere fundet flere af Dambos trolde, og det er også en udflugt, jeg gerne vil anbefale. 

2 kommentarer: