mandag den 22. juli 2019

but life without death is just impossible


Det er ikke alle aktiviteter i Harzen, der er egnede til barnevogne, klapvogne eller helt små børn, så min søster og hendes kæreste tog en dag i Quedlinburg på legepladsen og på pandekagecafé med min niece, imens min far og jeg tog på eventyr. Vi var som nævnt på DDR-Museum i Thale og med stolelift op til Roßtrappe, men inden da gik vi en tur på Teufelsmauer. Det er en 20 kilometer lang klippeformation, der stikker op i landskabet flere steder i omegnen, og den inviterer til mange gode vandreture. Vi nøjedes dog med en fin lille tur på tre kvarters tid rundt om de imponerende flotte klipper ved Weddersleben, og jeg nød igen at høre min far fortælle historien om djævlen, der forsøgte at bygge en mur rundt om Harzen for at holde kristendommen ude. 
Jeg er så utroligt heldig, at min familie deler min lidt sære fascination af kirkegårde og begravelsespladser, så på en grå eftermiddag gik vi en tur rundt på Wiperti Friedhof tæt på hvor vi boede i Quedlinburg. I byen Halle fik vi tændt et par lys og sendt en hilsen til min mor og Silke - der er efterhånden så mange, der er døde fra os, men de to gør lidt ekstra ondt. Når jeg er i Tyskland, bliver jer altid tvunget til at forholde mig til døden på en helt anden, mere konkret måde (fordi jeg selv opsøger deres kirker og kirkegårde, selvfølgelig), og det er faktisk virkelig rart. Jeg fandt i øvrigt også en begravelsesskov i Thale, og nu er jeg helt overbevist om, at det er sådan, jeg gerne selv vil begraves; jeg vil brændes og ligge under et træ. Jeg ved ikke om det er fordi jeg har været nødt til at forholde mig så meget til døden, at det ikke skræmmer mig at tale om den, men for mig virker det enormt befriende at kunne sætte ord på mine tanker om hvad der skal ske, når jeg engang skal dø. 

2 kommentarer:

 1. Det er så fint at forholde sig nogenlunde naturligt til døden - sin egen naturligvis, andres er langt sværer. Jeg er også 100% organdonor, har lavet livstestamente på at jeg ikke ønsker livsforlængende hvis jeg bliver så skadet/syg at jeg ikke kan svare relevant, og vil desuden brændes og på de ukendtes 😀. Så må vi se hvordan og hvornår - men styr på den del er der hvertfald!

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for en fin kommentar, Anne - jeg er meget enig. Min far skulle heller ikke snakke ret meget om sine ønsker før jeg ikke skulle høre mere, men mig selv er jeg noget mere afklaret med. Det er en god plan, du har. <3

   Slet