tirsdag den 16. juli 2019

I felt the earth move in my hands

Jeg har været i Harzen flere gange uden at løbe tør for udflugtsmål, og der kommer hele tiden flere til - som Titan RTder åbnede i 2017 ved Rappbodetalsperre. Det er en af verdens længste hængebroer for fodgængere, og selvom jeg ikke lider af højdeskræk, krævede det lidt overvindelse og gummiben at gå på broen uden at holde fast i rækværket. Det var en virkeligt fed oplevelse, og udsigten var helt fantastisk - det er bestemt de 6 euro værd. Solen var en sjælden gæst i sidste uge, men der var dejligt vejr på broen, hvorfor den også var godt besøgt. Jeg kunne godt tænke mig at gå en tur på broen en dag, hvor der ikke er ret mange andre gæster - og eftersom den er åben hver dag hele året rundt fra 08.00 - 22.00, burde det være et overkommeligt ønske. 
Min søsters kæreste fulgte vores overgang fra dæmningen Rappbodetalsperre - man kan vist godt tage en klapvogn med på broen, hvis man melder sin ankomst i billetsalget, men det passede ham vist meget godt at have fast grund under fødderne. Hvis man er endnu mere eventyrlysten, kan man også tage en hæsblæsende zipline-tur over dalen eller prøve et 'Gigaswing' - men denne gang fik jeg nu mit adrenalinbehov dækket ved broen alene. 
Vi kørte videre mod den charmerende by Wernigerode, hvorfra vi egentlig ville have taget et damplokomotiv op på toppen af Brocken - som vi kalder Bloksbjerg - hvor man ikke kan køre til i bil. Det ville dog koste over 1300 kr(!), så den idé blev hurtigt droppet - men eftersom det er samme pris for toget, hvad enten man rejser mod toppen i en halv time eller i seks timer fra Quedlinburg, kunne jeg godt finde på at vende tilbage engang og tage turen med min kæreste. 
Vi satte i stedet kurs mod 'Kleiner Harz' - en park med miniaturer af de vigtigste bygningsværker i Harzen. Min niece trængte til at brænde lidt krudt af efter at have siddet i klapvognen imens vi andre var på eventyr i højderne, så vi ledte efter en destination, der ville være spændende for os alle. Og det var et virkelig hyggeligt og anbefalelsesværdigt sted. Miniaturerne var meget detajlerede, ganske virkelighedstro og i det hele taget bare enormt flotte, og det kriblede helt i mig for at få lov til at bygge med. Min niece tumlede rundt på legepladsen, fodrede geder, gryntede med grise og klappede æsler, og jeg er ret sikker på, at hun også anbefaler et besøg i Kleiner Harz. 

2 kommentarer:

  1. Jeg kunne godt ha brugt to uger dernede <3

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det kunne have været så hyggeligt! <3

      Slet