mandag den 26. august 2019

I don't know where the sun beams end

I weekenden havde vi besøg af mine svigerforældre, og vi kørte en tur til Stevns Klint, der var et overraskende godt udflugtsmål - og meget federe end Møns Klint?! Det anede jeg ikke; jeg har altid troet, at Stevns var en lidt undervældende lillebror, men godt hjulpet på vej af blændende solskin føltes destinationen helt sydlandsk. Vi stoppede først ved fuglespottet med det episke navn Mandehoved, hvor vi så nogle seje falke sammen med tredive begejstrede ornitologer, hvorefter vi kørte sydpå til Højerup, der bød på nedstyrtet kirke, ufatteligt stejl trappe, glasklart vand og en forrygende udsigt. 
Jeg vil gerne tilbage engang og vandre de tolv kilometer langs Trampestien på kysten, men i lørdags var jeg faktisk en lille smule feberramt, så jeg var ret godt tilfreds med at køre det sidste stykke til Rødvig, hvor vi spiste fiskefileter med pommes og kiggede på lokal brugskunst. I modsætning til naturen et par kilometer nordpå, føltes den lille fiskerby til gengæld udpræget dansk, og her på falderebet fik jeg et perfekt lille stykke traditionel sommeridyl. 
Mine svigerforældre er overraskende energiske, og de var helt klar på en aftentur i Tivoli efter dagens udflugt. Den potentielt sidste sommerlørdag var nok ikke det mest velvalgte tidspunkt, for selvom vi først kom ved otte-tiden, var der stadig grotesk mange mennesker. Det blev lidt bedre efter en times tid, og vi nød at gå rundt blandt de flotte lys og glade mennesker.

I går var jeg helt slap, og stadig lidt feberramt. Jeg skal arbejde med fåresyge snart, og derfor har jeg fået MFR-vaccinen (selvom jeg højst sandsynligt har fået den allerede som barn - min mor var trods alt sygeplejerske) - og ligesom dengang jeg blev vaccineret mod gul feber, er jeg blevet lidt småsyg af det. I dag klarede jeg en kort dag på arbejde, men jeg er ret glad for, at jeg lige kan snuppe en fridag i morgen. Humøret er dog højt, for jeg har netop set AaB lammetæve Horsens (0-5!), hvilket selvfølgelig kun forstærker min optimisme og tro på denne sæson. 

2 kommentarer:

  1. Hvor ser det sejt ud ved Stevns Klint. Der må vi køre til en dag. Generelt mangler jeg at se Sjælland og øerne uden for København.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tænkte også straks, at det var et oplagt udflugtsmål til engang I skal besøge os. Og jeg har det præcis som dig - det var f.eks. en overraskende god oplevelse at køre igennem Køge, og jeg kender virkelig pinligt lidt til Sjælland ud over København. Så jeg er klar på udflugter!

      Slet