torsdag den 15. august 2019

under the stars that are slowly dying

Noget af det allerbedste jeg ved, er at udforske forladte steder. Tomme fabrikker, fraflyttede huse og nedlagte forlystelsesparker; jeg synes det er helt specielt at komme steder, der engang var fyldt med liv, men som nu er overgroede og faldefærdige. Jeg er langt fra alene med den interesse, og mit udbytte bliver begrænset kraftigt af min autoritetstro og generelle ængstelighed ved at opholde mig steder, hvor jeg egentlig ikke har noget at gøre. Ikke desto mindre synes jeg stadig det er fascinerende at udforske lidt i det små, og i weekenden tog min søster mig med ud til en gammel briketfabrik. Hun deler min interesse, og det var også hende, der tog mig med ud til det fantastiske, forladte hus i skoven
Det var enormt spændende at gå på opdagelse i den store fabrik, der efter alt at dømme jævnligt bliver besøgt af relativt unge mennesker. Jeg kan tage fejl, men graffitien synes at antyde en vis umodenhed - selvom det selvfølgelig er fornuftigt og rigtigt at hade FCM - og udsagnet: "Min pik er større end din fremtid :)" får også point i min bog. Der var dybe huller ned til en delvist oversvømmet kælderetage, og rustne trapper førte til overetagen, som vi nu holdt os fra. 
Da vi tog derfra, var vi ikke helt færdige med forladte steder, så vi kørte mod et forsømt feriecenter, hvis dystopiske svømmehal virkede underligt tillokkende. Næste gang vil jeg gerne en tur til Djursland, hvor der efter sigende ligger et virkelig fint heksehus midt i skoven - åbenbart kun et par kilometer fra min efterskole, hvilket er lettere irriterende at opdage sytten år senere. Indtil videre må jeg nøjes med andres eventyr, og jeg har lige reserveret Jan Elhøj og Morten Kirckhoffs fotobøger på biblioteket, for de har virkelig fundet nogle fede steder.  

4 kommentarer:

 1. Haha, ja "Hader FCM" er ret iøjnefaldende.. Jeg er faktisk også en lille smule optimistisk inden Aabs kamp mod Bif på søndag(er begyndt at krydse fingre).
  P.S. Er det i Moseby?

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskyld mit sene svar, og ak - det gik desværre ikke, selvom jeg ellers også havde en ret god mavefornemmelse inden og i løbet af kampen.
   Og ja! Hvor er det godt spottet! :D

   Slet
  2. Trælst med dén kamp - hvis bare ét af de skud på overliggeren var gået ind...
   Der er jo ikke så mange aflagte briketfabrikker i landet ;-) Og den i Moseby er jeg tit kørt forbi på vejen mellem Rødhus og Pandrup

   Slet
  3. Ja, præcis!
   Og haha - jeg havde lige svedt ud, at jeg havde skrevet briketfabrik i indlægget; jeg troede egentlig, at jeg holdt mig til fabrik. Men man skal nok alligevel kende lidt til området for at kunne genkende den, tænker jeg. :)

   Slet