lørdag den 31. august 2019

yes, it feels scary to be ordinary


Siden jeg blev færdigudlært dyrepasser i juni måned, har weekendvagter været en fast del af kalenderen, og jeg har gladeligt taget lidt flere af dem hen over sommeren. Mine kollegaer med børn og mine yngre, festglade kollegaer vil helst være foruden, men jeg holder lige så gerne fri en torsdag og fredag, og derfor snupper jeg gerne de noget kortere weekendvagter. Jeg holder af hele pakken (bortset fra at stå tidligt op, selvfølgelig) - det er en oplevelse i sig selv at cykle igennem Nyhavn og Gothersgade klokken seks - halv syv lørdag og søndag morgen, hvor jeg møder mange... spændende og ret berusede typer, der flere gange har sendt mig sultne blikke, når jeg cykler forbi. (På dette tidspunkt af døgnet bliver der sendt sultne blikke efter alt med en puls, tænker jeg, men det er stadig en absurd situation at opleve på vej på arbejde.) 

Jeg bliver også næsten pinligt stolt af min egen evne til at stå tidligt op om morgenen og gå på arbejde, når andre sover, hvilket jo er helt idiotisk - især fordi jeg jo altså bare møder klokken seks -syv stykker, og hverken har aften- eller natarbejde. Men det er en sejr, jeg gerne giver mig selv, og jeg hilser indforstået på vagten på universitetet, fordi han også arbejder på skæve tidspunkter. 

På trods af min store entusiasme for gys, synes jeg heldigvis ikke, at det er uhyggeligt at gå rundt på et næsten mennesketomt universitet. Min afdeling har dyrerum flere steder, så jeg skal ned af laaaaange, mørke gange, hvor der let kunne gemme sig adskillige øksemordere, men jeg synes faktisk bare det er rart at kunne køre med store containere uden at være bange for at pløje studerende og rengøringspersonale ned. Musene er ekstra nuttede i weekenden, og jeg nyder at kunne fordybe mig i nogle af de mere komplicerede projekter uden afbrydelser - og så nyder jeg ikke mindst, at jeg er hjemme igen inden middag. (Cykelturen hjem er dog langt fra lige så rolig og fornøjelig - jeg bliver vanvittig af turister, løbehjul og bycykler!)

6 kommentarer:

 1. Cykelturene fra aftenvagt fra kl. 23, er også skønne - mest stille og mørke, men i sær i sommertid fyldt med fulde folk, bål i parken - det er min favorit. Hader mest, at der hele året præet ar smadret glas ved Gaden og i vintertid med is allevegne, men ved juletid er der fyldt med stemning og smukke lys. Det er også så hyggeligt.

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er præcis det jeg mener. Det er virkelig hyggeligt at se byen og gaderne i et helt andet lys. Jeg kunne bestemt også godt undvære det smadrede glas på Gothersgades cykelsti, men det er en lille pris, og der er oftest så tomt, at jeg bare kan cykle på vejen i stedet.

   Slet
 2. Hvor er det dog heldigt, at du ikke er sådan en type, der er bange for øksemordere - kun lettere bange for at pløje andre mennesker ned 😂 Sikke en genial beskrivelse 😂

  SvarSlet
  Svar
  1. Hahaha, Carina! Det er faktisk RET præcist mig, dét der. Det værste eksempel er fra sidste år, da jeg gik alene igennem en kæmpestor, hollandsk skov, der blev noget hurtigt mørkere, end jeg havde regnet med. Der var jeg mere nervøs for at blive til ulejlighed for resten af min studiegruppe, hvis jeg skulle fare vild, end hvis der rent faktisk skete mig noget. Jeg er forholdsvis selvudslettende, men det er heldigvis for det meste ret sjovt. :D

   Slet
 3. Hvor er du vild! 😱😂 Og virkelig sjovt, at du får ligeså meget koldsved af en mørk skov som mig - bare af en helt, helt anden grund 😂 ...er du aldrig mærket af alle de gysere du ser? Hvordan kan du slet ikke være mørkeræd? 🤔

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er bange for mange ting, men ikke mørke og mordere. :) Jeg kan sagtens blive mærket af de gysere jeg ser, men sjældent bange, og det er i så fald kun under selve filmene. Jeg har ikke altid haft det sådan - jeg har aldrig nogensinde cyklet så hurtigt hjem, som da jeg havde set The Blair Witch Project hos en veninde som fjortenårig. Det er i øvrigt en af de eneste film, der STADIG kan skræmme mig - også selvom mange af dem, der bliver bange for det meste andet, finder den dybt latterlig. Det er lidt pudsigt. :)

   Slet