tirsdag den 22. oktober 2019

I've been dreaming of meeting the picture

Ingen Athen uden Akropolis! Jeg vil gerne se the sights, når jeg rejser, men jeg prøver også at researche lidt inden, så jeg undgår de værste turistfælder - der er ingen grund til at bruge tid på at se andre landes ækvivalent til Den Lille Havfrue, når jeg kan rende rundt i et fedt kvarter og fotografere street art. Jeg har ikke behov for at lave en stram tidsplan for at nå det hele - jeg vil hellere bruge lidt længere tid på lidt færre steder i stedet for bare at sætte flueben ud for en tjekliste. Akropolis er der dog ingen vej udenom, for det er helt berettiget, at stedet er udflugtsmål nummer ét - det emmer af historie, kultur og eventyr, og det var en stor oplevelse for mig. For foden af klippen ligger Dionysos-teateret, hvor et hav af vigtige teaterstykker blev opført for allerførste gang, og lidt længere oppe ligger Herodes Atticus' imponerende Odeon, der er genopbygget og bruges til teater og koncerter i dag.
Vi havde læst på nettet om tre timer lange billetkøer til Akropolis - med efterfølgende lige så lange køer til selve indgangen, og vi blev anbefalet at købe spring-køen-over-billetter hjemmefra. Byen virkede dog slet ikke så overfyldt af turister her i oktober, så vi tog chancen og gik mod billetkiosken på det allerværste tidspunkt på dagen - og skulle kun vente på et enkelt billetkøb foran os. Der var heller ikke kø ved indgangen, og jeg må igen virkelig anbefale at besøge Athen i oktober måned. Helt på toppen ved Parthenon var der nu alligevel godt fyldt med mennesker - jeg kan slet ikke overskue tanken om at besøge stedet i højsæsonen. Vi havde svært ved at acceptere Parthenons triste skæbne - tænk, at så imponerende et bygningsværk er blevet behandlet så skødesløst igennem næsten hele historien. Der er nu et beundringsværdigt restaureringsprojekt igang, hvor man ganske nænsomt bygger kopier af søjler og figurer, og det tilhørende museum er eminent godt til at formidle historien om Akropolis i sin pomp og pragt. (Vi tog dog ikke på museum samme dag - det kan godt blive lidt meget at tage ind på én gang.) Det er halvdyrt og der er mange mennesker - men man må ikke snyde sig selv for en tur på Akropolis, hvis man er i Athen. 
Efter den bagende sol og de nøgne bygninger på Akropolis, søgte vi ned ad klippen og udforskede det charmerende, lille kvarter Anafiotika, der er en del af den større, gamle bydel Plaka. Der var utroligt hyggeligt i de små, krogede gader, hvor husene bragte tankerne hen på græske ferieøer, og det var et tiltrængt pusterum efter de mange mennesker ved Parthenon. Der var blomster og katte overalt - men også et par stykker af en lidt overraskende beboer i Athen - nemlig skildpadder. Jeg dånede næsten lige så meget over dem som over kattene, og det siger ikke så lidt - men det var en fed oplevelse at se skildpadder chille i solen og kravle rundt på klipper. 

6 kommentarer:

 1. Altså, hvor lyder det fedt, alt sammen💓.
  Rejseri uden for sæson holder bare. Vi to damer tager også til Hamburg næste søndag - juhu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også bare helt fantastisk! Athen kan virkelig anbefales - også til en søstertur. Og ja, det er det bedste tidspunkt at rejse på. Ha' en rigtig dejlig tur!

   Slet
 2. I ser så søde og glade ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi var også meget glade! (Og er det heldigvis stadigvæk!) Tak! <3

   Slet
 3. Åhhh små padder ❤️
  Lever de bare vildt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de gør! De tøffer bare rundt på klipperne og solbader - der er endda en art, der KUN lever på én bestemt bakketop i Athen. <3

   Slet