søndag den 17. november 2019

light up your face with gladness

Jeg snakker meget om at prøve at gøre de ting, der skaber glæde hos mig, og mine chipsanmeldelser og dertilhørende indtag af store mængder chips hører klart til i dén pulje, så i dag deler jeg mine nyeste erfaringer. Jeg prøver løbende at rette op på den åbenlyse fejltagelse det er, at jeg indtil nu kun har anmeldt fem forskellige Pringles-varianter på bloggen, så dagens runde starter med en limited edition med smag af Spicy BBQ Ribs. Billedet illustrerer smagen meget godt; det er en blanding af tomat, hvidløg og kød dyppet i BBQ-sauce. Der er meget pulver på dem, og de smager ikke kunstigt, men bare meget af en kraftig marinade, og dén smagt er måske ikke lige så meget mig. Som Pringles-variant fungerer de dog som de skal, og jeg sætter pris på det lille touch af sukker, der bringer dem op på et lille syv-tal, hvilket min kæreste også giver dem. 
For snart fire år siden gav jeg begejstret topkarakter til en ny Taffel-variant med skovsvampe, urter og creme fraiche, og en af dagens to Taffel-poser fik derfor for alvor forventningens glæde frem i mig. Begge poser er flotte og sommerlige, men hvis jeg skal starte med efteraberen, kunne den desværre ikke helt leve op til sin episke forgænger. Den var god og smagte umiskendeligt af svampe - men den smagte ikke rigtig af nok, og den kan kun få et lille otte-tal af mig. Varianten med karamelliserede rødløg smagte heller ikke af meget, men trods alt af nok - der er mere en antydning af søde rødløg end en dominerende smag, hvilket passer udmærket til chipsen. Jeg tror ikke, at man kan lave en rødløgsvariant, der er bedre end denne, og den får et pænt otte-tal. Begge poser vinder på at have en meget lækker kartoffelchip som hovedingrediens, for her er Taffel stadig blandt de førende på markedet, og så er jeg åbenbart så hungrende efter blå himmel i øjeblikket, at jeg også synes poserne er flotte. 
Jeg elsker, når KiMs sender nye varianter på gaden, og selvom jeg foretrækker at anmelde forskellige udgaver af kartoffelchips, er det ind imellem også meget sjovt med noget helt andet - som denne omgangs Fest-mix og Sour Power Bomber. Det samme synes min kæreste, der prompte gav kuglerne topkarakter og fremhæver deres luftige konsistens og spændende smag. Jeg er ikke helt så begejstret og kan kun svinge mig op på et syvtal, da smagskombinationen af sour cream og sød chili ikke lige var mig. Andre vil mene, at det sure og søde netop komplimenterer hinanden godt, og jeg tror jeg står alene med min lidt-over-middelkarakter.  

Jeg havde ikke de store forventninger til nogen af poserne, men festblandingen var en overvældende positiv overraskelse! Det er sjældent, at blandingsposerne er særligt spændende, men denne sammensætning var helt perfekt, og de enkelte elementer forskellige nok til at gøre hver mundfuld interessant. Jeg var overbevist om, at stjernerne, stængerne, skallerne og spiralerne smagte af sour cream & onion, men ifølge posen er de bare 'krydrede'. Jeg vil kalde det en pikant løgsmag, og der er utroligt meget af pulveret - så jeg giver gavmildt et stort ni-tal til posen. Min kæreste nøjes med et otte-tal, og jeg var tæt på at gøre det samme, da jeg læste beskrivelsen bagpå, hvor der (blandt meget andet) står: "Er der noget sjovere end at invitere sig selv til verdens fedeste fest? KiMs Festmix indbyder dig til at dele det gode selskab. Stemningen er frisk og varm. Den får dine smagsløg til at danse i det grønne, det gule og det røde, cremede lys(...) Det, de unge vil have." Helt ærligt, KiMs. 
Som tidligere nævnt er min kæreste blevet en trofast leverandør i nye chipsvarianter til anmeldelse, og senest havde han tre svenske poser med hjem fra et af yndlingsmærkerne i nabolandet. De helt almindeligt saltede franske kartofler var et solidt bud på en klassiker - de er ikke helt på siden af Taffel og KiMs, men stadig langt over discountmærkerne, og jeg tror også, at de er en anelse tykkere. Vi giver begge den gule pose et pænt otte-tal.

Bølgechipsene med grillsmag er den perfekte snack, hvis man er lidt småsulten og godt kan lide en god, røget løgsmag. Jeg synes normalt, at grill- og barbecuechips kan blive lidt for røgede og kraftige i smagen, men det var slet ikke tilfældet her, og de får et lidt overraskende stort otte-tal fra os begge. Den sidste pose er naturligt nok grøn, da indholdet gerne skulle smage af dild og purløg - og det gør de lækre, bølgede kartoffelchips heldigvis også. Jeg er generelt ret glad for dildchips, og disse var sprøde, pulveret var rigeligt, og purløgene gav et ekstra pift, så i min bog er de et godt bud på en nyklassiker. De får et flot ni-tal af mig, og et pænt otte-tal af min kæreste, der synes at man godt kunne eksperimentere med flere varianter med forskellige urter. 
Vores tur til Grækenland bød heldigvis også på nye smagsoplevelser, og dagens sidste syv poser er købt i Athen. Lays er et populært mærke over hele verden, så jeg kan ind imellem finde nye varianter, når jeg besøger nye steder, og Athen var ikke nogen undtagelse med hele tre lækre poser. Den første med oregano smagte præcist som forventet - en simpel, men ganske velsmagende kartoffelchip med en god mængde af oreganopulver. Den får et otte-tal fra min kæreste og jeg, og det er værd at bemærke, at det er en god variant til når man er rigtig sulten. 

Den lyslilla sommervariant med Prawn Cocktail lokkede med en dejlig duft, men selve chipsene smagte desværre ikke af ret meget. Kartoffelsmagen overdøver det udefinerbare hint af noget andet, der i hvert fald ikke er rejecocktail, men mest af alt bare eddike, og det var noget af en skuffelse fra et ellers solidt mærke. Min kæreste var hård i sin dom og tildeler et fem-tal, imens jeg kaster et ekstra rør i puljen og giver seks - men ikke fordi de lever op til beskrivelsen.

Jeg havde glædet mig mest til den sidste pose, der lokkede med en flot, blå farve og lovning om smag af tzatziki. Smagen sad heldigvis lige i skabet og var stort set som forventet; og selvom de nok mest af alt smagte af hvidløg, bilder jeg mig også ind, at jeg kunne smage noget agurk. Jeg er klar over, at det er noget af en bedrift at få en kartoffelchip til at smage af agurk, men med billedet af en portion tzatziki på nethinden, er det en oplagt association. Både min kæreste og jeg giver dem et stort otte-tal, og selvom det er inderligt ligegyldigt, har jeg overvejet i dagevis, om jeg burde give dem ni i stedet. De er i hvert fald gode. 
Det sjoveste er dog altid at smage landenes egne mærker, selvom de sjældent opnår de højeste karakterer. Det gør sig også gældende for græske Tsipers, der nu ellers som udgangspunkt er nogle udmærkede discountbølgechips. Udgaven med salt smager nærmest af KiMs havsalt-variant; den er ikke for olieret og knaser godt, og den får et ottetal fra os begge. Den grønne oregano-pose kommer dog ikke i nærheden af førnævnte udgave fra Lays, og oregano-smagen overdøves af salt og andre krydderier. Den får et seks-tal, men helt skidt bliver det først med barbeque-posen, der smager fladt og brændt. Jeg giver dagens laveste karakter på fire Pringlesrør, imens min kæreste svinger sig op på fem. 
Dagens sidste pose kommer fra det græske mærke Ohonos, og det idylliske, tegnede landbrug skruede for alvor mine forventninger op - selvfølgelig sammen med udsigten til chips med cheddar cheese & parmesan-smag. Jeg ved ikke, om det skyldes deres glutenfri eller kogte egenskaber, men konsistensen er utroligt lækker, og lidt mere 'tør' end normalt. De er tyndtskårede og krøllede, og selvom de umiddelbart ikke ser ud til at have meget pulver på sig, smager de ret kraftigt - det er næsten som om smagen sidder i kartoflen. Jeg giver gavmildt et ni-tal, men min kæreste ødelægger den gode stemning og slutter af med et lille syv-tal og kommentaren om, at de er for krøllede og smager unaturligt og ikke af kartoffel. Oh well. 

2 kommentarer:

 1. Uhh de sidste ser spændende ud! Dem ville jeg gerne smage!
  Jeg har smagt den der 'Party Mix' Den er jo hæslig! Jeg overvejede at smide dem ud. De smagte af alt for meget. Havde ikke troet at jeg skulle sige det, men der var for meget krydderi på(!!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, det er helt skørt, at vi ikke snakkede om det her i weekenden! Du overvejede at SMIDE DEM UD?!? Vi må tage et smut til Athen snart og købe en pose mere af den sidste variant. :)

   Slet