søndag den 9. februar 2020

I think I'll ride this winter out


Jeg har fået mig en ny bedste ven. Min gamle, trofaste cykel har været døende i løbet af hele det sidste år; cykelsmeden mumlede noget om kranken, og at det ikke kunne betale sig at få det lavet, så jeg har langsomt, men sikkert kørt den helt i døden. Da baghjulet begyndte at slingre faretruende i sidste uge turde jeg dog ikke køre på den mere, men bare tre dage med metroen i myldretiden overbeviste mig om, at nyindkøb af cykel var AKUT. (Jeg havde ellers tænkt mig at vente til marts. I mandags brugte jeg lige 13.000 hos tandlægen, og vi har lige booket rejse til Berlin, så pengene har siddet lidt løst den sidste tid!) Fredag aften kunne jeg derfor trille hjem på denne skønhed, som jeg allerede er meget forelsket i.
I går tog jeg cyklen rundt i byen og viste den mine yndlingssteder. Vi startede med en tur på arbejde, og jeg fik lidt sved på panden, da jeg opdagede, at cykelparkeringskælderen er lukket i weekenden. Jeg måtte derfor efterlade min skønhed udenfor(!) til frit skue for cykeltyve(!!) og overladt til vejr og vind(!!!). (Det har aldrig tidligere været et problem for mig, da jeg ikke var helt så loyal over for dens forgænger…) Jeg var kun ude at flytte cyklen en enkelt gang i løbet af de fire timer, jeg var på arbejde.
Bagefter gik turen over Langebro i lækkert vejr, hvor jeg stoppede op og viste cyklen det sted, hvor ovenstående billede af min mand og jeg blev taget, da vi blev gift for to år siden. (Ja, jeg har bryllupsdag i dag, men nu er det altså lige min nye cykel, det handler om). Vi trillede en tur langs Stadsgraven og blev gode venner med tyren, inden vi cyklede et godt stykke ud af Amagerbrogade og mødtes med en af mine veninder på Ingolfs Kaffebar til brunch. Her var jeg også kun ude og flytte cyklen en enkelt gang, så jeg kunne se den fra vinduet, og ja, i morgen skal jeg have købt en kædelås, så jeg ikke mistænker alle for at ville hapse mit fjerlette(-ish) vidunder.
Den store, flotte cykelkurv er perfekt til indkøb og fragt af f.eks. en ramme cola, og vi gjorde holdt hos slikbutikken på vej hjem. Min øjesten blev derefter puttet inde i gården, hvor jeg ellers ikke har parkeret det sidste års tid med den gamle cykel – som jeg nu har en lille snert af dårlig samvittighed over for. I dag har den nye tohjulede fragtet mig sikkert på arbejde og hjem igen i tiltagende blæsevejr, og i morgen skal den med mig en tur til Hellerup. Jeg er SÅ glad for min cykel!

2 kommentarer: