torsdag den 2. april 2020

you're not even sure what's in store

Der er ikke sket så meget nyt hos mig siden sidst - jeg arbejder stadig alle hverdage med de samme to kollegaer, og eftersom min arbejdsplads officielt har aflyst påsken, skal jeg også arbejde hele næste uge. Vi er begyndt at have lidt ondt i kroppen, men holder stadig modet oppe - og ind imellem dumper der også spændende opgaver ned i skødet på os. I dag skulle jeg pludselig tage lever, milt og lunger ud på en meget vigtig mus, hvilket både var lidt nervepirrende og rigtig fedt, og jeg tager gerne på arbejde for at medvirke til at (noget af) forskningen kan fortsætte. (Jeg bruger også ret meget tid på at fodre rotter med Nutella og kilde dem på maven - og den del er jeg endnu mere glad for.)
Herhjemme har jeg fordrevet tiden med et virkelig hyggeligt puslespil, som jeg fik af min far i fødselsdagsgave. Jeg er flere gange blevet tagget i det der helt sorte helvedespuslespil på facebook, men jeg laver ikke puslespil for at blive (meget) frustreret og opgivende, men for at hygge mig og kigge på fine motiver. Dette er lidt i den lette ende, men det var en befriende ny måde at lægge puslespil på, og med min nye puslespilsmåtte, som min far også forærede mig, holder brikkerne sig på bordet trods Jimmys ihærdige forsøg på destruktion. 
Og så har vi selvfølgelig også set Tiger King ligesom resten af verden. Jeg har ingen ord. Der er ingenting jeg kan sige, der kan beskrive det vanvid, der udfolder sig på skærmen, men jeg må - lidt imod min vilje - sende mine kraftigste anbefalinger efter den. Og så vil jeg slutte med en lille opfordring til at støtte Danmarks zoologiske haver, dyreparker og akvarier, når de engang åbner igen (eller allerede nu ved køb af årskort). Udgifterne til foder, pasning, berigelse, dyrlæger osv. forsvinder ikke, selvom dørene er lukkede for gæsterne, og de kæmper hårdt for overlevelse i disse tider. Herhjemme er vi heldigvis utrolig langt fra den ekstremt forskruede tilgang man har til eksotiske dyr i USA, og i hele Europa kan man tjekke, om den dyrepark man gerne vil besøge, er medlem af EAZA (European Association of Zoos and Aquaria), hvilket betyder ansvarlige avlsprogrammer, forskning i naturbevarelse og fokus på dyrevelfærd, og langt de fleste steder herhjemme er medlemmer. Jeg glæder mig i hvert fald meget til at kunne bruge mit årskort til København Zoo igen! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar