fredag den 1. maj 2020

I would give you the world on a tray

For otte år siden i dag (plus/minus en uges tid eller to) blev Jimmy Oberst og hans to søskende født. Det var åbenbart ikke helt efter planen, for killingerne og deres mor blev dumpet i en papkasse på en rasteplads, hvilket gør mig rasende at tænke på. I september samme år besøgte jeg Dyreværnet i Rødovre med min mand og min veninde og blev helt forelsket i et kuld brogede, legesyge killinger, der dog lige skulle igennem en ormekur før de var klar til adoption. I buret ved siden af boede forskræmte Jimmy, der absolut ikke var interesseret i nogen former for kontakt - men han var den eneste indekat klar til adoption; jeg tænkte, at vi nok skulle blive gode venner alligevel, og han kom med hjem i bilen. 
Det tog også noget tid for ham at falde til. De første dage boede han mest bare under sofaen, og bare en uge efter hans ankomst blev min verden vendt på hovedet med min mors kræftdiagnose, korte sygdomsforløb og død. Jeg var vant til nærhed og nus fra min gamle kat Froy, men Jimmy kørte lidt sit eget show og ville hellere bare lege - han var også stadig bare en stor killing. Hans blotte tilstedeværelse hjalp mig dog uendeligt meget i den tid, og jeg satte ekstra stor pris på de øjeblikke, hvor han lagde sig til at sove hos mig. 
Jeg kan slet ikke forstå, at han har boet her i næsten otte år nu. Det er selvfølgelig ikke raketvidenskab, men jeg nyder sådan at se ham udvikle sig og skifte temperament med alderen, for de sidste par år er han for alvor blevet en kjælemousch, der konsekvent sover hos mig om natten og helst vil være i samme rum som os. Det gør mig så glad at se ham tryg og tilfreds (og lidt for tyk), og jeg har aldrig mødt en kat med så meget personlighed. 

Han har virkelig nydt, at vi begge to har været mere hjemme den sidste tid. Han deltager ivrigt i ALLE aktiviteter; fra puslespilslægning til opvask og madlavning, og han er det bedste sidekick, man kunne ønske sig (ej, ikke til at lave puslespil - der er han godt nok utroligt irriterende). I dag har han fødselsdag, og jeg har købt en avanceret vandfontæne til ham, så han altid har rindende, frisk drikkevand til rådighed, og nu vil jeg lige lokke et par high-fives ud af ham, så han kan få et par fødselsdagssnacks. Tillykke Jimmy!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar